Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Myślę że rolnicy wreszcie się zjednoczą i wyjdą na drogi ale z takim nastawieniem co niektórych że niech wychodzą Ci co na nich głosowali jeszcze daleko do zjednoczenia rolników... 

Ja nie powiedziałem że nie pojadę... Tylko niech najpierw zbiorą się Ci co na nich głosowali bo ja już dawno pisalem że PiS nas wydyma i się nie myliłem.. Teraz Ci co im dali władze niech się gromadzą i jadą. Ja też do nich dołączę. Ja walczę codziennie za Polskę i uświadamiam ludzi wszędzie i w rodzinie i tutaj i w innych miejscach, mówię też o wierze jako fundamencie i wiesz co dostaje w zamian!!?? Wysmiewanie i pogardę!!! Teraz może czas Tobie się wykazać i innym a nie tylko liczyć że ktoś za Was to zrobi!!!! Ja pojadę też na strajk ale niech najpierw zbiorą się Ci co do tego dopuścili bo ja do tego ręki nie przylozylem a dzialalem naprzeciw temu!!! Jarku zakasaj rękawy i przekonaj chociaż jednego rolnika!!! Zobacz ile to kosztuje odwagi i poświęcenia a na końcu i tak wielu Cię wysmieje i zapyta co brałeś ¡¡!!!!!!!!!!! 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Bananek napisał:

bydło nie jest zwierzęciem domowym.

To ze nie mieszka z tobą w domu nie znaczy ze nie jest... Jest to według prawa gatunek bos taurus - bydło domowe( nawet to deklarowałeś w pomocy po covid). Wiem o co chodziło ustawodawcy (pieski,kotki) ale można to interpretować inaczej i myśle ze ekolodzy a nawet sąd może mogą mieć swoje zdanie na temat tego zapisu...Jeśli sąd najwyższy uzna ze ustawa obejmuje ze masz cała oborę bydlA domowego tzn. zwierząt domowych to tak będzie i tak stanowić będzie prawo a do tej pory będzie wolna amerykanka czyt. jak inspektor sobie wymyśli. Ziemkiewicz mówił ze dodali poprawkę ze nawet jeśli niesłusznie zabiorą nam bydło to i tak koszty sądowe pokrywa kontrolowany...jpd

Edytowane przez dzarjan8111
  • Like 2
Opublikowano

No nie bede ukrywal ze glosowalem na pis ale nie ten. Tylko ten przed wyborami. Po ostatnich kilku dniach jestem ostro wkurwiony. 

I jedynyn rozsadnym byl bosak w tym sejmie.

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Fenomen Polski jest taki , ze  co wyboru głosują na Pis i PO. Zmieniają sie tylko nazwy parti a lud glupi łyka to i wierzy we  wszystkie obiecanki przed wyborami  na nowy program Odkupienia Polski  ... Powstają jakieś partyjki na rozbicia głosów jakies przystawki duzej parti a potem zdziwnie ,ze w Polsce nic sie nie zmienia i jest tylko gorzej . Ciemnogród sie kłóci miedzy soba a oni tam na górze swietnie się  dogadują i dzielą Polskie między sobą. Wzieli sie za górników i stopniowo pod dyktando Niemiec je wygaszali pod rożnymi pretekstami wezmą sie i za nas rolników tych którzy zyja z roli jak i tych co szukaja w niej  dodatkwoego grosza.  
3 bardzo ważne pytania które kazdy z nas powienien sobie zadac i wyciagnać wnioski
1 Kto jest  pomysładowacą takich glupot?
2. Kogo najbardziej to dotknie
3.Kto na tym najwiecej zyska 

Quo Vadis Polsko 

#Edit
do kolegów wyżej 
Tu nie tylko patrzcie na Bosaka ale na cała ekipe Mentzen Tołwiński Winnicki Braun .

#Edit2

Edytowane przez Panox
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Andpol napisał:

A co Bosak mówi o rolnictwie? @ab23 Co masz na myśli?

Mowil to co i teraz. Ze trzeba bronić polskie branże hodowlane 

10 minut temu, Panox napisał:

Fenomen Polski jest taki , ze  co wyboru głosują na Pis i PO. Zmieniają sie tylko nazwy parti a lud glupi łyka to i wierzy we  wszystkie obiecanki przed wyborami  na nowy program Odkupienia Polski  ... Powstają jakieś partyjki na rozbicia głosów jakies przystawki duzej parti a potem zdziwnie ,ze w Polsce nic sie nie zmienia i jest tylko gorzej . Ciemnogród sie kłóci miedzy soba a oni tam na górze swietnie się  dogadują i dzielą Polskie między sobą. Wzieli sie za górników i stopniowo pod dyktando Niemiec je wygaszali pod rożnymi pretekstami wezmą sie i za nas rolników tych którzy zyja z roli jak i tych co szukaja w niej  dodatkwoego grosza.  
3 bardzo ważne pytania które kazdy z nas powienien sobie zadac i wyciagnać wnioski
1 Kto jest  pomysładowacą takich glupot?
2. Kogo najbardziej to dotknie
3.Kto na tym najwiecej zyska 

Quo Vadis Polsko 

#Edit
do kolegów wyżej 
Tu nie tylko patrzcie na Bosaka ale na cała ekipe Mentzen Tołwiński Winnicki Braun .

Dobrze prawisz to samo co i Ja z zresztą.. Polać mu!!! 

39 minut temu, ab23 napisał:

Jak cena mocno spadnie to tylko zależy od nas!!!!/

Chodzi mi o pospolite ruszenie

Ja tylko czekam.. Aby tylko tyłek ruszyli też sąsiedzi którym mówiłem co będzie to mnie nie słuchali.. A obory uwieziowe prawie wszyscy mają!!! A ja mam luzem a mimo to mi bardziej zależało na moich sasiadach niż im samym na sobie 🤨

Opublikowano

Do wolnostanowiskowych przyjadą ekolodzy nie pod pretekstem łańcucha to pod innym żeby tylko biedne krówki wypuscic. W tej ustawie jest bat na każdego hodowcę od drobiu i bydła po posiadacza kota....

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dzarjan8111 napisał:

Do wolnostanowiskowych przyjadą ekolodzy nie pod pretekstem łańcucha to pod innym żeby tylko biedne krówki wypuscic. W tej ustawie jest bat na każdego hodowcę od drobiu i bydła po posiadacza kota....

Oczywiście że tak.. Ja wiem o tym i wiem że niszczą wszystko po kolei. Poraz enty powtarzam.. Najpierw zniszczyli cukrownie i stocznie, kopalnie, hodowle trzody chlewnej, teraz niszczą futerkowe i bydło mięsne, potem zniszczą mleczne!!! Na końcu zniszczą drobiarzy i na końcu zabiorą ziemię jako własność państwa bo wprowadza taka ustawę.. I się nie śmiejcie. Dziś niszczą wszystko co prywatne. Jak ktos 15 lat temu powiedziałby że nie będzie można hodować świń i bydla na łańcuchu to zostałby wysmiany!!! Dzis to stało się faktem i jak nic nie zrobimy to nas poprostu zniszczą totalnie!!!!  I to w Nas jest siła. Przyglądajmy się Konfederacji i strajkujmy gormadzmy się i walczmy o byt i normalne życie!!!! 

Opublikowano
2 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Wszyscy z nich głosowali przeciw 

I co z tego jak kiedys wprowadzili z po tez akaz uboju rytualnego pozniej wiek emerytalny zmienili. Ci goscie sa juz od dawna niewiarygodni

Opublikowano

Chodzi o wysyp bydła do sków co potęguje obniżki  na takie informacje jak zakaz uboju a ostatnio covid ile razy to już tak było cena zawsze wraca choć może nie oficjalnie

Ubuj był dozwolony i jakoś w ostatniej pandemii nie pomógł utrzymać ceny na dobrym poziomie więc myślę że dużych spadków nie będzie na dłuższą metę

Ja mam wszystko luzem mi łańcuchy nie groźne a bydła nie ma a będzie jeszcze mniej🙂🐂

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Szukasz rozgłosu czy jak? A co ja partyjniak jestem? Akurat na to partie nie głosowałem tak samo jak na tego prezydenta. 

Tak od razu nikt nie głosował na dudka, tylko ciekawe skąd miał tak duże poparcie na wsi 🤔 trza mieć jaja żeby się przyznać 

Ja głosowałem i co mogę powiedzieć, sorry takie mamy czasy 

Opublikowano (edytowane)

Nie bijcie piany, na coś co nie jest poparte praktycznie niczym konkretnym. Fakt ubojnie mogą chcieć wykorzystać sytuację i zaczną manipulować ceną. Rolnictwo to nie jest pewna branża i ciągłe spadki oraz wzrosty to norma. Ale szczególnie teraz nie dajcie się nabrać opanujcie się i zachowajcie spokój.

Zapewniam was że kaczor ma bardziej złożony plan niż uwalić rolników. Bo i po co miał by to robić? Jakiś mądry inaczej gdzieś wyżej napisał że USA przyśle do nas swoją wołowiną że kaczor się sprzedał za hameryukańskie bydlaki. Tylko się pytam po co mieli by do nas ją przysyłać???? :D Przecież w PL się tego nie je, to się eksportuje od nas a nie konsumuje.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Szukasz rozgłosu czy jak? A co ja partyjniak jestem? Akurat na to partie nie głosowałem tak samo jak na tego prezydenta. 

Rozgłosu nie szukam. Niepotrzebny mi. A przypadkiem nie startowałeś w jakiś wyborach z listy pisu?

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Ursus932 napisał:

Tak od razu nikt nie głosował na dudka, tylko ciekawe skąd miał tak duże poparcie na wsi 🤔 trza mieć jaja żeby się przyznać 

U mnie na wsi 11 hodowców głosowało na PiS. Tylko ja na Konfederacje 

Opublikowano
28 minut temu, Ursus932 napisał:

A czy poparcie wynika z tego na kogo się głosowało??? Dziwne macie u siebie zasady. 

13 minut temu, przemek28_28 napisał:

Rozgłosu nie szukam. Niepotrzebny mi. A przypadkiem nie startowałeś w jakiś wyborach z listy pisu?

Już tłumaczyłem czemu startowałem z tej listy i wiecej nie będę tego robił. Zresztą co ja się bede tłumaczył... i tak wiesz zapewne lepiej. 

Opublikowano
6 minut temu, tomaszmab napisał:

U mnie na wsi 11 hodowców głosowało na PiS. Tylko ja na Konfederacje 

A reszta mieszkańców wsi to ile osób ? I niech zgadne ta reszta nie rolników głosowała na pis Nawet gdyby rolnicy nie głosowali na pis to i tak na wsi pis wygra 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, debrzyna napisał:

A reszta mieszkańców wsi to ile osób ? I niech zgadne ta reszta nie rolników głosowała na pis Nawet gdyby rolnicy nie głosowali na pis to i tak na wsi pis wygra 

Oczywiście masz rację.. Jak powiesz do nich coś na PiS to jakbyś zbluznil przeciwko Bogu. Chociaż od dziś to się pewnie zmieni bo może w końcu dotrą sygnały do mózgu że PiS=PO i że też jest lewacką partią 😏

Opublikowano

Wspaniała zagrywka polityczna+mega zysk dla takich jak Biernat Łunieski Kowalczyk a my co głowa w dół i wio dalej tylko po co?Albo jak za Lepera na ostro wymusić cofnięcie ustawy albo zacząć sr** pod siebie

• Like 8
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v