Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopóki pasożyty z PiS i PO reprezentujace interesy Niemiec, USA i Izraela będą nami rządzić to nic się nie zmieni. I dopóki każdy rolnik nie wyjdzie na ulicę to nic się nie zmieni. Jak produkcja zwierzęca i mleczna upadnie w Polsce to ceny zbóż będą tak śmieszne że będziemy dokładać do produkcji 1 tony.. Zakazów i nakazów coraz więcej. Doplatki dotacje i inne pierdoły. Nawet nie zobaczyliśmy jak staliśmy się niewolnikami władzy i Unii. Bez godności bo czekac jacy tylko jak covidowe spłynie, albo suszowe, albo jak dotacje przyjda. Z Polskiego rolnika zrobili dziada i niewolnika, taka jest prawda. I manipuluja tylko ciągle nami dając jakieś dopłaty do wszystkiego. A gdzie godność i wolność. Już Polacy zapomnieli. Niedługo wszyscy Polacy będą mieli totalny przymus noszenia kaganców. Bez godności z narzuconym nakazem. Co będzie dalej. Czip pod skórę z kodem? Czy może kolczyk w ucho z kodem jak dla bydła. Ja już mam dość. Chcieliśmy Unii, dopłat i demokracje???? Będziemy mieli coraz większy ucisk, biedę i degradacje !!! 

Opublikowano

Rolnicy nie wyjda na ulice, a jesli wyjda to garstka. Wiekszosc ma w d*pie rolnictwo. Jak pierdolnie pojdzie na etat  tyle. Prawdziwyh rolnikow zyjacych rolnictwem jest garstka. U mnie na wsi 30 domow. Tylko z rolnictwa zyja 3 rodziny.

Opublikowano (edytowane)

Bartek 933 nie śmiej się tak bo będziesz się śmiał ostatni.. Dla takich prounijnych i olewczych osób w dłuższej perspektywie czeka totalna niewola.. 😉 Już raz tu jakimś "niby cudem " przyszłość przewidziałem patrz abym się pomylił tym razem. Kaganiec i czip już czekają. Nie wejdziesz bez tego niedługo do sklepu. Już mamy ptatnosci zbliżeniowe przykładanie kart pod czytnik. Kolejny krok już zaplanowany. A nie daj Bóg likwidacja gotówki to już będziesz miał nie imię i nazwisko tylko kod kreskowy. A ta cała schizopandemia kłamstwa właśnie  pod to przygotowana. Narazie i życzę zdrowia bo przecież tak wszyscy teraz chorują że aż prawie nikt ostatnio na zawał nie umarł ani na raka tylko wszyscy na wirusa świrusa.. Ten wirus to jakiś prozdrowotny się zrobił. 

Po za tym ja śledzę wszystkie ustawy i ruchy naszych władz.. Nawet nie wiece jaki projekt ustawy będzie wdrazany na dniach.. Ochrona zwierząt to pikuś przy tym co Oni chcą zrobić. 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
15 minut temu, tomaszmab napisał:

Po za tym ja śledzę wszystkie ustawy i ruchy naszych władz.. Nawet nie wiece jaki projekt ustawy będzie wdrazany na dniach.. Ochrona zwierząt to pikuś przy tym co Oni chcą zrobić. 

co chcą zrobić?

15 godzin temu, przemek28_28 napisał:

A z czego ma cena jebnac? Z 6-6.50 momentami z 7? Lipa drugi rok jest.

do złotówki jeszcze trochę zostało

Opublikowano (edytowane)

Chcą wprowadzić ustawę o bezkarności Policji, wojska, urzędników, którzy działają na rzecz interesu społecznego w walce z COVId.. Teraz mówi się o szczepieniach. Miejmy nadzieję że nie będą obowiązkowe. Bo to by oznaczało że ludzie którzy  nie dostosują się do zaleceń i kuriozalnych obostrzen oraz np nie będą chcieli się szczepić (prawdopodobnie przyszła eutanazja przez choroby które się w tejże znajdują ) będą wykluczeni i bez praw do wolności. Czyli przyjeżdża Ci Policja z lekarzami do domu i szczepia Ci przymusowo cała rodzinę bez prawa odmowy i dyskusji. To ma też działać wstecz i Ci nasi którzy wiedzą że ten cały projekt COVId nie idzie zgodnie z planem boją się odpowiedzialności więc chcą przepchnac ustawę o bezkarności.

Ten podpunkt o tym mówi :

Nie popełnia przestępstwa, kto w celu przeciwdziałania COVID-19 narusza obowiązki służbowe lub obowiązujące przepisy, jeżeli działa w interesie społecznym i bez naruszenia tych obowiązków lub przepisów podjęte działanie nie byłoby możliwe lub byłoby istotnie utrudnione.

Gorzej niż za komuny. Myślę też że ta cała gadka o ustawie o ochronie zwierząt to zasłona dymna przed wprowadzeniem tej ustawy o bezkarności w walce z COVId 

Opublikowano (edytowane)

Tutaj link do Australii. Tam już jazda bez trzymanki 

https://zyciestolicy.com.pl/australia-wprowadzi-przymusowe-szczepienia-na-koronawirusa-niezaszczepieni-nie-beda-mogli-chodzic-do-szkol/

Wiedzą że łamią prawo tymi obostrzebiami itp więc chcą wprowadzić ustawę aby się wybielic. Do tego już posuwa się PiS i te inne lewactwo. Mówcie do ludzi i znajomych i uświadamiajcie ich bo o tym w TV nikt nie powie 

Opublikowano

Ze słaba cena można przedziadowac jakiś czas, gorzej ze ustawa daje nowe narzędzia organizacjom pseudo eko. Nie wygra nikt z miloszem ekologiem w ustawowej asyście policji która daje ten projekt. Będziemy  ustawowo okradani z bydła. 

• Like 1
Opublikowano

To założymy organizację pro zwierzęta i będziemy odbierać bydło nie uczciwym handlarzom i przejmować bydło wjezdzajace że wschodu i z bulem serca skracać ich męki na najbliższej ubojni. A teraz tak serio co po tej ustawie wymyślą?organizację społeczne odbierajace dzieci bo ten ma katar a ten zwichnięcie nogi to może zle warunki i wjazd na chatę i bez wyroku sądu odbiór?

Jarek sprzdales czy tylko rekonesans robiłeś?

Opublikowano
8 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Poprostu kto może to będzie żył z samej ziemi a reszta będzie zmuszona iść na etat

Tak będzie.

Opublikowano

Hf86 za dobrze byśmy mieli , musialbys być  blisko władzy na takie fuchy albo przynajmniej uwolnić pare norek dla prezesa.  Przykre to ze urojenia jednego dziadka niszczą ludzkie aspiracje, niweczą prace i zabierają uczciwa płace która i tak jest słaba.

• Like 3
Opublikowano

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że to właśnie dzięki rolnikom pis wygrywa wybory, w tym Duda... i teraz tak im się odwdzięczają. Myślą, że dzięki temu młodzi zagłosują na pis - idioci.

Zaraz po wyborach prezydenckich na forach roiło się od wpisów zwolenników Trzaskowskiego, że teraz (za karę że rolnicy głosowali na Dudę) nie będą kupować polskich produktów żywnościowych. Tak mieli ukarać nas rolników, ale o ironio - chyba będzie jeszcze śmieszniej - to sam pis ukarze nas lub inaczej - tęczowi rękami pisu "podziękują" za głosowanie na Dudę.

Dobrze, ze ja głosowałem na Bosaka.  

• Like 6
Opublikowano (edytowane)

GTo prawda. Niestety chyba muszę się zestarzeć jeszcze trochę żeby zmądrzeć , dobrze mnie poszczuli trzaskowskim i teraz  mam co chciałem...Czesi już zacierają ręce ze nasz zywiec będzie jechał do nich a oni rytualnie zrobią swoje i przytula kasę.

Edytowane przez dzarjan8111
  • Like 3
Opublikowano

Nie mogę pojąć jednej rzeczy i nigdy nie mogłem nikt z polskich małych przedsiębiorców nie może patrzeć na pis poza rolnikiem bo po ich okradło tylko co teraz jest lepiej za czasów pisu powiedzcie mi ze tak go kochacie. A tak swoją drogą ciekawe ile prezes ma obiecane za tą całą farsę... Szczerze mówiąc chyba wolał bym żeby rządził o. Tadeusz chłop ma chociaż łeb do interesów...

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Jałówka R 13.30 netto a byk U klasa 13.40 netto ceny dla większych dostawców.

U kogo? U wuja przy większych dostawach sporo więcej

2 godziny temu, HF86 napisał:

To założymy organizację pro zwierzęta i będziemy odbierać bydło nie uczciwym handlarzom i przejmować bydło wjezdzajace że wschodu i z bulem serca skracać ich męki na najbliższej ubojni. A teraz tak serio co po tej ustawie wymyślą?organizację społeczne odbierajace dzieci bo ten ma katar a ten zwichnięcie nogi to może zle warunki i wjazd na chatę i bez wyroku sądu odbiór?

Jarek sprzdales czy tylko rekonesans robiłeś?

Pamiętasz pana Bielawskiego?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v