Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, karolr2 napisał:

Jak legalnie ubić byka 300kg bo nie wstaje na tylne nogi. Lub jak ogarnąć w inny sposób może ktoś podesłać na priv albo tutaj 

W niektorych ubojniach ubijaja legalnie, zabierasz poltusze. Koszt w ojej okolicy 150 za takiego okolo 300 kg

Opublikowano

Po połowie września zaczną segregacje bydła pastwiskowego mamki krowy mleczne jalowki i zacznie się znowu eldorado dla ubojni. 

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

Po połowie września zaczną segregacje bydła pastwiskowego mamki krowy mleczne jalowki i zacznie się znowu eldorado dla ubojni. 

I ty też przeciw mnie dopiero co tydzień temu na gwałta  chcieli kupic

Opublikowano
58 minut temu, ACoCieTo napisał:

Mam pytanie czy Mirosław Łata skupujący bydło i Sylwester Łata to rodzina czy zbieżność

Ojciec i syn.

16 minut temu, Kentar napisał:

Beda obnizki.

Cyganisz handlarzu.

• Haha 4
  • Sad 1
Opublikowano

I chcą dalej tylko to stara spiewka sam mam jeszcze parę szt ale się wstrzymuje i się nie śpieszę najwyżej przerosniete pójdą w listopadzie 

Opublikowano

Zmniejszenie stada rezygnacja z  dzierzaw. mniej roboty Więcej kasy i czasu na życie .

Opublikowano

Jeden mądry znalazł się na tym forum. Podziwiam i szanuje. Kentar i Adam wy zawsze to samo. Czekam tylko czasów jak i wam się ukruci bo ten wyzysk nie będzie trwał wiecznie i i wam sie skończy, bo jeśli nie będzie hodowli nie będzie i was!

Opublikowano
19 minut temu, KamilSokoowski napisał:

Jeden mądry znalazł się na tym forum. Podziwiam i szanuje. Kentar i Adam wy zawsze to samo. Czekam tylko czasów jak i wam się ukruci bo ten wyzysk nie będzie trwał wiecznie i i wam sie skończy, bo jeśli nie będzie hodowli nie będzie i was!

Szczekasz na niewlasciwa osobe kolego.:) Przejrzyj sobie moje posty i zaraz przewijaj na nastepne strony- w momencie gdy pisze, ze ida obnizki zaraz potem sporo osob faktycznie to potwierdza.

Tak czysto finansowo to mi jest obojetne czy bedzie do gory czy do dolu, ja i tak swoje musze zarobic wiec skoncz ujadac na handlarza ktory na obnizki podwyzki wplywu nie ma.

• Like 2
Opublikowano
czaro napisał:

1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

To ktoś tam jeszcze oddaje?😂

Jałówka już wcześniej poszła do dołu.

Dziwni mnie że tak ludzie na nich narzekają :D

To niech Cię nie ,, dziwni'' jak jakis byk niedługo u nich pojedzie Ci do kontenera. Zresztą nie tylko ja o tym pisałem.

Opublikowano

Sprzedaje się do nich od x czasu, jeszcze od kiedy kupowali na żywą wagę i trzeba było jeździć ważyć do nich na bazę, i szły sztuki lepsze i gorsze i problemów jakiś nie było. Od innych w okolicy też nic nie słyszałem. Widocznie jak towar nadający się do kontenera to idzie do kontenera...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v