Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, kanalia36 napisał:

sołtys ostatnia szansa 7 podciwych pościgowych reniferów jedzie jutro do ubojni cena 6,6 netto 7,12 brutto przebijasz i są rogate przyjaciele Twoje))))

I Tobie sie nie opłaca?? Ku..wa toż pisałem ci wczoraj za ile kumpel sprzedał renifery

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

I Tobie sie nie opłaca?? Ku..wa toż pisałem ci wczoraj za ile kumpel sprzedał renifery

no dobrze ale moje dziady mają na oko 800 kg w góre a nie 650 choć zebra u jednego jak charmonia 

Opublikowano (edytowane)

Kanalia, daję 7,13 brutto i każdy wyścig wygrany. 😎 Płatne gotówką na miejscu rzecz jasna, ale waga moja :ph34r:

Edytowane przez Piegus
Opublikowano

piegus nie ma sprawy zaraz jak zejdą z mojej wagi mogą wchodzić na twoją

Opublikowano

Na taki deal nie idę, bo moja waga pokaże 1 kg mniej niż Twoja i wtedy mnie zaatakujesz widłami, a ciało zagrzebiesz w gnoju. Ty jesteś zwyczajnie niebezpieczny, może sołtys się odważy. On często jeździ na takie wyprawy i jest doświadczony w poskramianiu wiejskich troglodytów.

Opublikowano

do puki suma róznicy nie przekroczy 0,7 l sobieskiego ujdziesz z życiem jak sume przekroczysz do gnoju!!!@)))))

Opublikowano
58 minut temu, soltys48 napisał:

@Kentar tyż gdzieś tam jeździ wiec może cóś wie na ten temat😜

Akurat nic nigdy o uszy mi sie nie obilo.

Ale tez kiedys szukalem "pistoletow" do zastrzykow, ale liczylo mi sie wtedy 50zl za jeden wystrzal wiec droga impreza tak na prawde, a jeszcze spudlowac ze dwa razy to juz w ogole.

No ale patrzac jak sam Sedazin dziala to z takim pistoletem i paroma ludzmi z 10 limuzynow z luzu bym w 20 minut ZDOBYL.

W sumie nawet jak bydlaki luzem w kojcu biegaja to po tylu zastrzykach bez jakiegos wiekszego problemu jestem w stanie praktycznie w locie zrobic zastrzyk.

Najlatwiej sie podaje miesnym, juz pomijajac to, ze miesne lapie lepiej to jak maja ladne karki juz miesem obrosniete to NIE CZUJA, ze im sie wbija w kark.

Opublikowano
1 minutę temu, karolr2 napisał:

Mówiłeś że  tylko piwo pijesz i to jakieś książęce czy coś 

Kolego tak masz racje bo na dobrą gorzołe mnie nie stać , a ja sie lubie delektować a nie nawalić zeby sponiewierało. Ostatnio np. dostałem w prezencie szkocką Wishy kuźwa jako to niedobre  

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, kanalia36 napisał:

Kolego tak masz racje bo na dobrą gorzołe mnie nie stać , a ja sie lubie delektować a nie nawalić zeby sponiewierało. Ostatnio np. dostałem w prezencie szkocką Wishy kuźwa jako to niedobre  

Bo to trzeba umieć pić ... I dobrym dodatkiem rozcieńczyć 

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano (edytowane)

Bydło nie opłacalne to skąd na to brać)))))) 

Rolnik ja mam alergie na wszystko co nie Polskie 

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
9 godzin temu, hobbysta82 napisał:

Obydwie ważyły ok. 650 kg. Na cenę to nikt nawet nie zwrócił uwagi. Za obydwie dostałem 6500.

Waga brutto, netto?? Który klasyfikator do Ciebie jeździ??

8 godzin temu, kanalia36 napisał:

Bydło nie opłacalne to skąd na to brać)))))) 

Rolnik ja mam alergie na wszystko co nie Polskie 

Już takiego dziada z siebie nie rób ,przecież na świniach masz biznes to najlepszą gorzałe powinieneś chlać

Opublikowano
9 minut temu, grzesiek88 napisał:

Wczoraj pojechało ostatnie 5 hf po 7,2 brutto. Średnia waga 790kg, potrącenie 7% lokalny stały odbiorca

Dzwonili od Zbycha 7.5 za hf. proponuję faktury wystawna słynny Krzysztof kasą operuje!!

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, nikolas29 napisał:

łodzkie do 7,7 odb,TKI

Który kielecki tyle płaci??

5 minut temu, MietekW napisał:

Dzwonili od Zbycha 7.5 za hf. proponuję faktury wystawna słynny Krzysztof kasą operuje!!

I na taką kase Jelenia jeszcze złapią 

Opublikowano
36 minut temu, grzesiek88 napisał:

Wczoraj pojechało ostatnie 5 hf po 7,2 brutto. Średnia waga 790kg, potrącenie 7% lokalny stały odbiorca

Koniec 'przygody' z hodowlą?

Opublikowano
44 minuty temu, grzesiek88 napisał:

Kolejny  wyzwolony z pod okupacji🍾

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v