Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, AdamRo napisał:

Te z filmu mają twarz i wymiona.

Miłośnik zwierząt a nie odróżnia byka od krowy.

Bo to jest miłośnik. Slowo miłośnik pochodzi od miłości a do miłości wzgledem zwierząt mu inna część ciała u nich potrzebna.

• Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, soltys48 napisał:

Bo to prawda

Ale co prawda,to że kobieta się nie opłaca? ,czy Kanalia będzie ja suchym chlebem żywił?

Opublikowano
21 minut temu, kanalia36 napisał:

ciekawe ile teraz walnie w dół???

Waleński był po byki?

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik_Kujawy napisał:

Sami się napalacie i grzejecie atmosferę leżaki to był syf na całą europę, z tego nic nie będzie. Koledzy tylko spokój nas uratuje, a ścierwa tvnowskiego nie ma co oglądać

Rolnik fakt ale pomyśl logicznie taki Biernacki nie spusci cen skoro ma pretekst????  

Opublikowano (edytowane)

TVN to zoofile i matkoj**cy.sr** na nich i spychać z drogi do rowu

I czemu cena ma spaść skoro problem na ubojni w nie na oborze u rolnika.

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
1 minutę temu, kanalia36 napisał:

Rolnik fakt ale pomyśl logicznie taki Biernacki nie spusci cen skoro ma pretekst????  

Według niektórych to już rawie bankrut więc bym się spodziwał podwyżek logicznie myśląć😋

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik_Kujawy napisał:

Sami się napalacie i grzejecie atmosferę leżaki to był syf na całą europę, z tego nic nie będzie. Koledzy tylko spokój nas uratuje, a ścierwa tvnowskiego nie ma co oglądać

Poczytaj komentarze pod filmem normalnie włos się jeży ilu tam bezmuzgowców. 

Opublikowano

Ludzie można gdzieś jeszcze zobaczyć ten materiał .? @soltys48 na zakupach wino Grzesiowi kupuje a ja w oborze był i też nie oglądał@😕

Opublikowano
2 minuty temu, bobienko napisał:

I czemu cena ma spaść skoro problem na ubojni w nie na oborze u rolnika.

Bobienko jak to czemu   bo nie bedzie kontrahentów taka scieme zaraz zaczną ubojnie walić

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, bobienko napisał:

Kuźwa chyba pijesz po tej wiadomość że zostaniesz ojcem 😎

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Poczytaj komentarze pod filmem normalnie włos się jeży ilu tam bezmuzgowców. 

To Ameryki nie odkryłeś, to ekościerwo jest wszędzie.ale jeśli jakiś zakład ma obniżyć przez takie coś cene to wp***u i jebać chodowlę. Bo zaraz za zabicie muchy to ceny będą bydła spadać

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Kuźwa chyba pijesz po tej wiadomość że zostaniesz ojcem 😎

Co ty😁ograniczam😁po jutrze będzie 2dni jak nie piję🤣

Opublikowano

RolnikKujawy nie bądz naiwny   to jest polska  w co ty wierzysz w wolny rynek???? 

Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Pod rząd?

No nie wiem co będzie jutro🤣żartuje😉

Opublikowano
17 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale co prawda,to że kobieta się nie opłaca? ,czy Kanalia będzie ja suchym chlebem żywił?

Baba za ch*ja sie nie opłaca i dziś tylko sie upewniłem w tym

12 minut temu, Ursus932 napisał:

? @soltys48 na zakupach wino Grzesiowi kupuje a ja w oborze był i też nie oglądał@😕

Po pierwsze Grzesio nie pije wina

po drugie byłem z moimi dwoma babolami

5 minut temu, bobienko napisał:

No nie wiem co będzie jutro🤣żartuje😉

Masz powód to pijesz

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

sołtys nie martw sie kupisz taniego cielaka sprzedasz drogo i sie wyrówna)))))

Opublikowano

Zobaczcie jak to patologia ,normalny rozładunek bydła okraszony odpowiednimi słowami  lektora i muzyka dobrana żeby wywołać w ludziskach emocje . k**estwo nic więcej

3 minuty temu, soltys48 napisał:

Tu się zgadzam . tylko zawiodłem się na tobie ,bo zawsze powtarzasz że twoja Pani dokłada Ci do hodowli bydła 😏, czyli wynika że może się opłacić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v