Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu klasa p?bo nas w ch*ja wala.to ze tusza mala nie znaczy o klasie miesa.ale jak wolimy ogolem ze nas w ch*ja robia.chyba taka branza

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Czemu klasa p?bo nas w ch*ja wala.to ze tusza mala nie znaczy o klasie miesa.ale jak wolimy ogolem ze nas w ch*ja robia.chyba taka branza

Wielkosc tuszy nie ma nic do klasy. W sekunde jak zobacze byka zaczne krzyczec O k**wa P KLASA i juz wiem, ze nie chce tego towaru.

• Like 1
Opublikowano

I na takie szt jest podobno rhd.ale jak Tolwinski opowiedzial o ubojniach to wszystkim wesolo.dostaniesz 2 patyki bo za male i laska bo wzieli.kupisz se tucznika tu na forum

Opublikowano
2 minuty temu, Kentar napisał:

Wielkosc tuszy nie ma nic do klasy. W sekunde jak zobacze byka zaczne krzyczec O k**wa P KLASA i juz wiem, ze nie chce tego towaru.

A co krzyczy handlarz jak widzi U klasę?

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kentar napisał:

do klasy nie ale do ceny tak....większość up***doli na maxa

Przed chwilą, ab23 napisał:

tył jest przód słaby

• Haha 2
Opublikowano
34 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Jutro będę u znajomego co ściąga ładowarki może ma coś małego i zapytam szwagra bo on też czasem zalatwia ładowarki ale to bardziej pod zamówienie.

Mówisz o gościu z Kuchn? 

Opublikowano
1 minutę temu, ab23 napisał:

Jak widze czysciutka U klase to mowie swojego maxa i nie pier**le, ze nikt inny nie da wiecej bo wiem, ze ktos moze dac wiecej gdyz moje zaklady nie sa pod U klasy.

A P klasa... z tego nikt nie bedzie mial kasy, ni rolnik, ni ja. No i do P klasy ajlatwiej doj**ac. Cena za mieso smieszna i wybicie tez smieszne. Jeszcze takie renifery sporo potrafia zgubic nawet jak wygladaja na sama skore i kosci.

Opublikowano
49 minut temu, soltys48 napisał:

nie skupiam się na marce, do 60 na gotowo

Teraz żałuje bo w piątek była fajna 520 50 na łysych oponach to sie zastanawiałem , dziś już niema

Ważne jest jedno nie może być za duża, może jakaś manitka , może sambron

W trzemesznie gościu zajmuje sie tylko ładowarkami. 3 moich znajomych tam kupowało i są zadowoleni.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kentar napisał:

Jak widze czysciutka U klase to mowie swojego maxa i nie pier**le, ze nikt inny nie da wiecej bo wiem, ze ktos moze dac wiecej gdyz moje zaklady nie sa pod U klasy.

A P klasa... z tego nikt nie bedzie mial kasy, ni rolnik, ni ja. No i do P klasy ajlatwiej doj**ac. Cena za mieso smieszna i wybicie tez smieszne. Jeszcze takie renifery sporo potrafia zgubic nawet jak wygladaja na sama skore i kosci.

Na zakładach przy sprzedaży ciężko o U klasę ale jak chcesz kupić to O+ chcą ci sprzedać w U.

• Haha 1
Opublikowano

sołtys jak Ci się mocno nie spieszy to ja może przed zniwami będę zmieniał swoją ładowarkę. mam atlasa atl 27.7

Opublikowano
1 minutę temu, AdamRo napisał:

Na zakładach przy sprzedaży ciężko o U klasę ale jak chcesz kupić to O+ chcą ci sprzedać w U.

Na szczescie wiekszosc klientow mam normalnych i takie glupotki spotykam rzadko. Aczkolwiek mialem klienta obcego ktory mial miec Limusyny czyste 100%, cena ustalona na 7,6 netto, waga ogolna- przez telefon. Jak dojechalem na miejsce okazalo sie, ze on dazy do limuzynow 100% a teraz to jedynie matki sa limuzyny. Z 3 byki na 12 bylo gora Rki, reszta O/O+. Zostalem zwyzywany, ze odrzucil inna oferte 10gr nizsza ode mnie i to od osoby ktora te byki widziala.

Za pare godzin mialem telefon ze w sumie to by i po 6,60 sprzedal ale sobie juz darowalem.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kentar napisał:

Na szczescie wiekszosc klientow mam normalnych i takie glupotki spotykam rzadko. Aczkolwiek mialem klienta obcego ktory mial miec Limusyny czyste 100%, cena ustalona na 7,6 netto, waga ogolna- przez telefon. Jak dojechalem na miejsce okazalo sie, ze on dazy do limuzynow 100% a teraz to jedynie matki sa limuzyny. Z 3 byki na 12 bylo gora Rki, reszta O/O+. Zostalem zwyzywany, ze odrzucil inna oferte 10gr nizsza ode mnie i to od osoby ktora te byki widziala.

Za pare godzin mialem telefon ze w sumie to by i po 6,60 sprzedal ale sobie juz darowalem.

To bierz na wbc.rozliczenie z ubojni minus marrza i pasi.ja tak sprzedaje pare lat

Opublikowano

Jasne, czesto tak biore, mam sporo osob takich, ze przyjezdzam- bydlo czeka w odpowiedniej klatce, laduje i aby ide kwity podpisac.

Akurat u obcych to nie przejdzie z WBC, co jest oczywiste. I w sumie wiele osob woli dostac nawet 500zl mniej niz probowac na WBC bo kiedys sami oddali na WBC i mysla, ze kazde WBC wyglada t ak samo. :)

A o tym, ze 500zl mniej- czasem na prawde na krowach to sie robie glupi, ile bym tego nie przerzucil to sa takie krowy ze albo dobrze dopier**le albo dobrze zarobie, totolotek. :)

Opublikowano
1 minutę temu, marijusz napisał:

tylko że rolnikowi żal nawet 150 odpalić od sztuki a na kupując na żywo to i 400 się trafi 

Brawo. Wielkie brawo.

Opublikowano

Dobry wbc nie jest zly😁zwlaszcza przy szt na granicy klas.handlarz twarde o a tu cyk i rka

Opublikowano
12 minut temu, marijusz napisał:

tylko że rolnikowi żal nawet 150 odpalić od sztuki a na kupując na żywo to i 400 się trafi 

Do takiej formy współpracy potrzeba" ludzi". 

Od czasu do czasu tu na forum udziela się człowiek który też sprzedał za prowizję, według mego rozeznania umoczył co najmniej po 500 na sztuce. Sprzedał handlarzykowi który zawsze kupował na żywo ze swojej wagi. A wtedy rolnik zazyczył sobie jechać na dużą wagę.

Opublikowano
39 minut temu, przemek28_28 napisał:

W trzemesznie gościu zajmuje sie tylko ładowarkami. 3 moich znajomych tam kupowało i są zadowoleni.

Maciej. Też od niego kupilem JCB 528-70 ściągnięte z francuskiej armii. U mnie kilka miesiecy i odpukac na razie wsio ok

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Dodaj nową pozycję...
v