chrap17

Kupno ZETOR 7211

Polecane posty

chrap17    0

Witam. Akurat szykuje mi sie w dobrej cenie zetor7211 z 88roku. Mam do was taka prosbe aby powiedziec mi na co zwrocic uwage w trakcie ogledzin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ogarek    826

Szukaj dziury w całym i zabijaj cenę ile się da.... To główna zasada udanego zakupu 😁

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
chrap17    0

Nie chodzi juz o cene tylko naprawde zeby wiedziec gdze spojrzec. Wiem ze silnik zeby nie byl spawany np

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

mds212    434

Zobacz kabinę nad brakiem i skrzynka akumulatora żeby nie była zgnita bo tam w wygkuszebiu lubi siedzieć woda i gnic

  • Haha 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
daro189    43

Spróbuj ruszyć z 5 biegu, na dobrym sprzegle pojedzie bez problemu. 

Dymienie z odmy po rozgrzany. 

Ręczny hamulec w czasie jazdy - jak zdusi silnik to dobry znak. 

Sprzęgło womu - przy zaciąganiu sprzęgła słychać szumienie, jeśli go nie ma to mało kto zrobi Ci to sprzęgło. Oczywiście moment w którym to się znaczyna te, jest ważny. Bo każdy pociąga linkę gdy sprzęgło się kończy. 

No i czy podnośnik opada czy nie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
chrap17    0

Dziekuje daro189 jutro wszusko sie okaże. Na 60 i 30 znam sie doskonale. Ale zetor jest troche inny.. nawet samym sprzeglem.sie różni. Dzieki za podpowiedz

Edytowano przez chrap17

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przemek28_28    522
Dnia 7.12.2019 o 10:17, chrap17 napisał:

Witam. Akurat szykuje mi sie w dobrej cenie zetor7211 z 88roku. Mam do was taka prosbe aby powiedziec mi na co zwrocic uwage w trakcie ogledzin.

A co znaczy w dobrej cenie jeśli to nie tajemnica?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość

To jakiś trup , czy ktoś nie zdaje sobie sprawy z tego jakie ceny ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
chrap17    0

No wlasnie poprostu ktos nie wie co sprzedaje... po ogledzinach okazalo.sie tylko ze nie ma recznego hamulca za to nozne to brzytwy. No i ktos sobie wyjal.z.kabiny nagrzewnice. Tylko tyle. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość

To w takim razie nie wiem na co czekasz . Pokaż jak kupisz .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przemek28_28    522

Za 18 sam kupiłbym 7211. Sprzedalbym 60 i jako pomocnik to zetorek chodziłby do śmierci.

Edytowano przez przemek28_28

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
chrap17    0
3 minuty temu, niezlygagatek napisał:

Może tam tylko na naklejkce 7211. 

Nie no do przesady.. ale i slyszalem o takich przypadkach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez ludwik1977
      Nowy Zetor 150HD + Pług Agro-Masz PO-4 Mam problem z obrotem obrotem tylko 1/2 obrotu kostka nie przełącza co robić ???
    • Przez Jakubonek12345
      Witam
      Posiadam zetora 7540 I mam problem ze sprzegłem. Została wymieniona tarcza, docisk był przetoczony. Nowy wysprzeglik oraz pompka. Biegi i tak wchodzą z ogromnym zgrzytem. Co może być przyczyną?
    • Przez Dexter89
      Siemaneczko majstry. Wymieniałem stacyjkę i jak wszystko złożyłem do kupy okazało się, że nie mam świateł mijania. Bezpieczniki ok, kabli raczej nie pomyliłem...co może być przyczyną? Na starej stacyjce jest to samo...czy do każdego pinu idzie wpinka? Byłby ktoś uprzejmy zrobić zdjęcie prawidłowego podłączenia stacyjki?
    • Przez ZielakKujawy
      Witam forumowiczów. Jestem nowym na Waszym forum . I nie wiem specjalnie jak zacząć . Może od początku ,witam wszystkich jeśli będę w stanie chętnie pomogę w różnych sprawach ale póki co sam potrzebuje pomocy . Problem pojawił się kiedy kupiłem forterre 150 HD . Od samego początku problem jest z elektroniką . Wyrzuca błędy 520500 praktycznie bez przerwy . Wystarczy choćby mały wstrząs i po wyskoczeniu wyżej wymienionego błędu ciągnik odcina obroty do 1.5 tys po ponownym uruchomieniu problem zazwyczaj znika , częściej zaś trzeba rozłączyc kostkę od pompy wtryskowej i po ponownym podłączeniu wszystko jest ok . Niecały rok temu podczas prac polowych ciągnik stanął na polu przy przebiegu 500 mth stanęła pompa wtryskowa , również pokazując ten sam błąd . Regeneracja kosztowała sporo . Ale do niedawna było ok . A dokładnie do przedwczoraj kiedy po myciu ciągnik znowu stanął . Kręci na sucho  jednak nie puszcza ani jednego dymka z komina . Serwis zbytnio nie chce się angażować z tego co zaobserwowałem , więc pozostaje mi szukać innego serwisu albo kogoś kto rozkoduje mi błędy żebym wiedział wgl o co chodzi . Na chwilę obecną wyświetlają mi się dwa : 633 oraz 520500 . Może ktoś coś podpowie ? Miał ktoś podobny problem ? Polecicie jakis dobry serwis bądź mechanika od zetorów na Kujawach ?? Z góry dziękuję , pozdrawiam 
    • Przez xfiless
      głoś post     Napisano 11 godzin temu (edytowany) Witam,
      Na jesieni 2019 kupiłem zetora 6211, był test z pługiem, sprzedający podpiął pług, podniósł pojechał w pole, zrobił kawałek orki.. Podnośnik więc działał, przez zakupem poprosiłem go aby włączył WOM 540 obr/min i 1000 obr/min - widziałem różnicę w obrotach. WOM 540 i 1000 oraz podnoszenie działało.
      Po zakupie ciągnik stał - niestety pod chmurką.
      Teraz próbuje włączyć podnośnik i niestety nie potrafię uruchomić podnośnika... nie wiem może coś źle robię..nie mam  doświadczenia z Zetorem..
      Włączam napęd pompy hydrauliki, ta mała dźwignia po lewej (tam są dwie dźwignie - ta po prawej włącza szybkie biegi i wolne ), a więc dźwignia po lewej na sam dół/do przodu. Potem przesuwam dźwignię podnoszenia i nic ramiona podnośnika nawet nie drgną. Próbowałem różnych ustawień, dźwignia na pozycji włączona pompa hydrauliki i WOM naraz - też nic. Różne pozycje tej małej dźwigni  D P M, dźwignia od podnoszenia w różnych pozycjach, dźwignia sterownicza (ta środkowa) i nic..
      Dodam, że ciągnik jest wyposażony w dodatkowy siłownik i umieszczony jest po lewej stronie.
       
      Może mi ktoś w łatwy sposób wytłumaczyć jak uruchomić podnoszenie? A może coś źle robię? Może naraz trzeba używać 2 dźwigni podnoszenia i sterowniczej?
      Bardzo proszę o pomoc
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj