Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam teraz zapieralać do stodoły  ?? 

Jakbyś Panie najmądrzejszy nie zauważył mamy czas środkowoeuropejski i jest już  za oknem ciemno.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Rolnik7343 napisał:

@KlimekPL a niektórzy wolą używany w stanie ja nowy

To juz lepsza alternatywa, na pewno tańsza. Oczywiście nie mowimy o zetorach jak nowych za 70 tys :D

Ale co do nówek to ten sam znajomy kupił jakiegoś dojcz fahra 80KM z najniższej półki cenowej jaka tylko była ale aby tylko był nowy. Ciągnik tragedia, za polowe jego ceny by kupił jakis super ciagniczek używany w dobrym stanie jakby poszukał. A teraz sam na niego narzeka. Skrzynia wyje, biegi od nowości ciężko wchodzą ze trzeba mocno dociskac wajche, kabina niska ze dach juz ogranicza widoczność i trzeba ciągle sie schylac, rewers mechaniczny z prawej strony co strasznie komplikuje pracę z turem, sprzeglo ciężko chodzi, wom zgrzyta za kazdym razem jak sie załącza... 

No ale nowy

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Mam teraz zapieralać do stodoły  ?? 

Jakbyś Panie najmądrzejszy nie zauważył mamy czas środkowoeuropejski i jest już  za oknem ciemno.

A co ? nie płaciłeś i prónd odłączyli ? 😎

• Haha 2
Opublikowano

Pytanie czy któryś z was chce go kupić, czy gdybamy ile moglibyśmy dać gdyby był akurat nam potrzebny.  Kolega Tomek sądzi że trzeba dać za taki dużo więcej niż większość tu proponuje-odpowiedz sobie sam czy dałbyś tyle za taki??? Jeśli tak to ok, ale reszta pomyśli że przeplaciles...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie naniósł tyle wiadrem od słupa na noc . :D

Ja bym tyle dał . Sporo lat temu też kupiłem taką perełkę tyle że jednoosiowy . Do tej pory nawet jednej dziury , a rocznik 89 .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

A to kurła macie w galerii zdjęcie chociaż kawałek z tyłu go widać

Opublikowano (edytowane)

Widzę że jakieś kółko wzajemnej adoracji się stworzyło i macie trochę ból tyłka bo ktoś się z wami nie zgadza i wyraża swoje zdanie 🤔

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Spoko . Każdy ma swoje zdanie . Nie chciałem urazić .

Ale ja się nie  czuję urażony, wręcz przeciwnie. Przynajmniej humor mi się poprawił 👍

Opublikowano

Kończąc temat, za oryginalny rozrzutnik 3.5 tony w stanie idealnym mogę dac nawet 6-7 tysi, bo wiem, że przez kupę lat nie dotknę ręką do niego. A okazja po remoncie za 3.5 mnie nie interesuje- za dobrze wiem czym to pachnie. Wiecznymi awariami.

Opublikowano

Sparciałe opony , cienkie blachy , słabe malowanie , zużyte łańcuchy , szpachlowana rama .........

Opublikowano (edytowane)

@Rolnik7343 To chyba w przypadku jak rozrzutnik 3,5t jest ciągany traktorem 80KM i za każdym razem dwa razy przeładowany

1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Sparciałe opony , cienkie blachy , słabe malowanie , zużyte łańcuchy , szpachlowana rama .........

To wszystko widać przed kupnem, jest dziadostwo to nie kupujesz, proste

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano

Zapewniam że nie . Widziałem jednosiowy po remoncie pięknie złożony zaraz przy burcie . :D

Opublikowano

Bratrolnika, mechanik a pieprzysz głupoty. Co się może popsuć? Mam pisać?

Opublikowano

Jak kolega Zetorki pisze, złożenie przed burtą, norma, rozpieprzony posuw, wyjeb..ne tryby. Lakier i burty z podłogą to nie wszystko...

Opublikowano
1 minutę temu, TomiAgroKujawy napisał:

Bratrolnika, mechanik a pieprzysz głupoty. Co się może popsuć? Mam pisać?

Mechanik ze mnie żaden. A pytam bo przecież mamy rozrzutnik jednoosiowy, z tego co ojciec mówił był pierwszy na wsi, więc pewnie lata 70, co rok wozi 40 rozrzutników wiosną i 30 jesienią, i jedyne co pada to łożyska na adapterze. Opony już stare, ale jeszcze nie pękły, łańcuchy i zębatki wymienione z 12 lat temu, burty poprawiłem i podłoga nowa z cztery lata temu. Dodam że jest jednoosiowy, w dwuosiowym może ten zyebany przód się sypać i luzów dostawać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v