Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a propo wywrotnych mtz napewno to jest bujda bo kazdy ciągnik z turem mozna wywrucic wystarczy podniesc tura do gory i skrecic gwałtownie i gleba heh. mf 83 r napewno nie ma 3500 mth tylko ponad 10000 nie patrz na mth tylko na stan

Opublikowano

Mf ma zsynchronizowaną skrzynie, silnik 90 km, jest zwrotniejszy. Pozatym róznica tych kilku lat nic nie zmienia co do jakości materiałów i konstrukcji mf i tak będzie lepszy. Seria 6xx to prosty ciagnik bez elektroniki więc np za 5 lat szybciej znajdzesz nabywcę na dobry egzemplaż niz na mtz-a.

Opublikowano

witamsmile.gif myslę ze to dobre miejsce bym napisałsmile.gif więc tak posiadam c-385, c-355 i zetorka 3011 przymiezam się do kupna tura i moje pytanie do którego ciągnika załozyc?? (pomijamy 385) przy załozeniu tura odrazu idzie wspomaganie ne mam zamiary sobie rąk naderwać dośc duzo nimi pracujesmile.gifzasilanie tura tez pójdzie osobno bedzie pompa na wom, inwestowac w jakiegoś 3B tez nie bede zamierzam kupić jedno sekcyjnego i sam dołoze 2 sekcje(tłoki nie problem rozdzielacz mam) więc który lepszy 355 czy 3011?? (odrazu napisze ze lubie cięzkie ładunki podnosić w jakimś temacie pisałem ze jednego roku sianokiszonke musieliśmy ładować 385 sasiada jak swojej nie mielismy 355 nie podnosiła balotów tylko swój przodek) wiec czy taz przypadkiem nie rozerwę 3011??

z góry dzięki za opd pozdrawiamsmile.gif

Opublikowano

Mam 2 tury jeden zwykły drugi 3b, i w tamtym roku kupowałem bele i pojechałem po nie c-360 z 3b nałożyłem bezproblemowo, później woziłem te bele dla krów i raz pojechałem spróbować zwykłym turem to jak opusciłem bele to podniósł ją na wysokość ok. 1m i wyżej nie dał rady, a 3b kładłem na przyczepe je normalnie :)

Opublikowano

no własnie cena robi swoje zamiezam kupić dobrą uzywkę nawet samą rame a tłoki to sobie załatwiesmile.gif co długie to zawsze idzie skrócićsmile.gif chociaż 3B lepiej wygląda

a zasilanie bedzie zewnętrzne wiec i pompa porządna bedzie a zawory ustawie według potrzebysmile.gif

Opublikowano

wydaje mi się ze gdzieś pisałem o tym mocowaniu mi własnie lepiej by pasowało zeby nie miał tych szyn pod spodem przyjdzie jechać do lasu a pienki nie raz same wyrastają z ziemi, czy wszystkie zwykłe tury mają te szyny?? i dołączam się do pytania czy mocowanie na blok nie jest za słabe??

Opublikowano

Mocowanie jest od korpusu przedniego mostu do obudowy skrzyni. Ja ładowałem juz wszystko praktycznie c-360, beton rozrobiony na łyżce, big bagi 500kg, żwir, ziemie, obornik, bele i wszystko jest ok. :)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o Mtz 82 to według mnie te starsze modele sa niezniszczalne, jestem w posiadaniu egzemplarza z 95r, jeszcze bez orbitrola i wszystkie ważniejsze części oprócz rozrusznika który został zmieniony na wysoko obrotowy nie zostaly nawet ruszane.Silnik po przepracowaniu 8000 motogodzin nigdy nie był remontowany i oczywiście nie bieze wcale oleju.Jedynymi wadami tych egzemplarzy jest rozrusznik, układ kierowniczy i hamulce. Ale moim zdaniem jako wieloletni uzytlkownik maszyna w 100% godna polecenia

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v