KOWR a wykup nieruchomości rolnej
-
Podobna zawartość
-
Przez Gość Profil usunięty
Witam, otóż dostałem zawiadomienie z sądu, które zaczyna się: "SĄD REJONOWY W LESZNIE VI WYDZIAŁ KSIĄG WIECZYSTYCH na podstawie art.626(10) paragraf 1 kodeksu postępowania cywilnego zawiadamia, że dokonano wpisu w brzmieniu:
Numer i rodzaj żądania: DZ.KW./POL1/xxxxxx/xx/xxx
WPOGN - I-O SPROSTOWANIE OZNACZENIA / OBSZARU NIERUCHOMOŚCI
Numer księgi wieczystej:POL1/XXXXX/X
Pod tym jest pełno tabelek, z numerami niektórych moich działek i jest napisane np: Pastwisko trwałe, przyłączenie obszar 0,3926 HA
Czy ktoś mi może wytłumaczyć o co w tym chodzi i ile będę musiał bulić?
-
Przez Peters
Witam
Na mojej działce stoją słupy telekomunikacyjne i przeszkadzają nim w pracach polowych i chciałbym się ich pozbyć a ewentualnie przenieść ich na kraj działki. Mieliście taki problem? Jak mam to zrobić od czego zacząć dodam że słupy stoją nie legalnie
-
Przez jacek1296
Czy po oddaniu ziemi w dzierżawę(dopłaty dla dzierżawcy; podatek płaci dzierżawca) będę musiał płacić podatek od nieruchomości za działkę pod zabudowaniami o pow.ok.0,4ha? A może podatek rolny opłacać samemu, i wtedy podatek od nieruchomości mnie ominie?
-
Przez Slomek
Witam.
Zacznę od samego początku, xx lat temu dostałem wraz z 2 innymi kuzynami Gospodarstwo Rolne w spadku a dokładniej samą ziemię. Jest to jedna działa o powierzchni 25ha o jednym numerze działki. W akcie notarialnym jest zapisane która część pola należny do mnie. Teraz chciał bym sprzedać swoją część działki, lecz dwaj inni spadkobiercy, mówią, że nie dostanę od nich zezwolenia na sprzedanie swojej części pola, że nie podpiszą aktu notarialnego sprzedaży.
Pytanie co zrobić? Czy mam szanse na sprzedanie tego ? Czy mam prawko do sprzedania swojej części działki ?
-
Przez Maro0
Ma ktos doswiadczenie z dzieleniem ziemi na działki budowlane? bo nie moge dokładnie znalezc co i jak zrobic dalej, bo mam podzielone działki przez geodete i niewiem co robic dalej jakie pozwolenia itp itd. zebym je mógł wystawic jako gotowe, napewno podrowadzic musze wode i prąd, i zrobic wjazd na działki a to gdzies słyszałem ze trzeba do powiatu sie zgłosic...
-

Rekomendowane odpowiedzi
Zakup domu i ziemi przez KOWR