Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z siatką w prasie Metal Fach Z-562 RN. Po owinięciu belki siatką i ucięciu przez nóż siatka jeszcze chwilę się rozwija. Przez to przy robieniu następnej belki siatka od razu ją owija. Czy zmagał się ktoś z takim samym problemem? Co może być nie tak?

Opublikowano

luźna siatka to raczej będzie się brzydko owijac na brzegach. Tu wydaje mi się, że albo siatka nie docina się dobrze, albo elektroszprzęgło nie wyszplęgla kiedy potrzeba. Otwórz boczne prawe klapy i zobacz czy jak obetnie Ci siatkę to dalej te dwa krótkie paski klinowe są w ruchu.

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Gladius
      Witam wszystkich!
      Posiadam prasę z-562 z 2008 roku. W poprzednim sezonie pojawił się problem z obwiązywaniem siatką - podczas owijania siatkę "ściągało" obustronnie do środka balotu po kilkanaście centymetrów. Sytuację udało się nieznacznie poprawić, ale niestety do ideału daleko. Zauważyłem, że w nowszych prasach przed wałkami ciągnącymi siatkę zamontowany jest pręt rozprowadzający , który (podobno) ogranicza jej ściąganie. Pręt kupiłem, dostałem i... tu pojawia się problem. Nie jestem do końca pewny gdzie dokładnie go przykręcić. Jakby tego było mało podobnej prasy nikt w okolicy nie posiada, na wystawach u dealerów też ich nie widać. Stąd moja wielka prośba - czy jest na forum jakiś posiadacz takiej prasy, który byłby tak miły i przysłał mi zdjęcia (na priv, wrzucił do galerii, na maila - jak wygodniej), na których wspomniany pręt byłby widoczny? Z góry dzięki

• Przez Tommekpol
      Prasa sprzedana może bedziemy mieli w dobrym stanie Sipma Z-279/1. Wiązanie sznurkiem i siatką. Po przeglądzie. Rok 2009. W czwartek będę wiedział.
    • Przez WodzimierzTratkiewicz
      Witam! Mam problem z regulacją owinięć siatki. Problem dotyczy maksymalnej ilości owinięć siatki, mogę owinąć bele max 3 razy Wiadomo, że dla siana wystarczy nawet 1.5 raza, no ale dla słomy wolał bym aby było owinięte 4 razy. Dodam że regulacja odbywała się tak jak w instrukacji, śruba regulacyjna max odkręcona, owijanie siatki tylko 3 razy. Jakies propozycje? Może coś źle robię przy regulacji?
    • Przez Nasters
      Witam mam odnośnie pytanie o prasę rolującą Metal Fach z-562.
      Co powiecie na temat tej prasy ?? Moim zdaniem lepsza od sipmy.
      Jak z ubijaniem bel ?? 
      Dziękuje z góry za odpowiedzi
    • Przez RafaBorowski
      Witam. Którą prasę polecicie Sipma Z 590/1 czy Metal Fach Z-562? Jak się sprawuje ta Sipma? Posiada ją ktoś?
  • Dodaj nową pozycję...
v