-
Podobna zawartość
-
Przez PiotrUrbaniak
Witam we wtorek jadę oglądać dominatora 76 z 1988 z silnikiem mercedesa kombajn stoi na dworze po plandeką od tira. Na co zwrócić uwagę przy oględzinach , ile powinien mieć godzin na liczniku żeby ten sprzęt pochodził jeszcze z 4 lata na gospodarstwie o pow 60ha Był by to mój pierwszy kombajn
-
Przez Nowak5425
Witam, tak jak w temacie. Na co zwrócić uwagę przy zakupie tego modelu. Znalazłem jeden egzemplarz, który ma nie duży przebieg,od pierwszego właściciela. Prasa posiada rzadki rotor bez noży. U mnie prasowała by tylko słomę. Słyszałem wiele opinii o rzadkim rotorze w słomie. Jedni chwalą i mówią że jest super, inni mówią, że jak będzie dobrze sucha i sieczkowata słoma to słoma będzie zapychać się przy rotorze. Posiada może ktoś takowy model z takim właśnie rotorem i wypowie się na ten temat ? Czy ciągnik o mocy 90 KM poradzi sobie z tą prasą ?
-
Przez MotoMaszyny_pl
Cześć,
Już pisałem w innym wątku, że razem ze wspólnikiem tworzę serwis darmowych ogłoszeń rolniczych. W serwisie widnieją ogłoszenia z różnym ciężkim i drogim sprzętem (m.in. maszyny rolnicze, ciągniki, kombajny i inne).
W związku z tym, że spotkaliśmy się już z próbami oszustwa chcielibyśmy zagłębić się bardziej w temat bezpieczeństwa transakcji. Chcemy stworzyć i umieścić na stronie treściwe informacje odpowiadające na pytanie: na co uważać przy kontakcie i zakupie (lub sprzedaży) maszyny rolniczej?
I tutaj przydałaby mi się pomoc...
Chciałbym, żebyście napisali czy macie jakieś znane przykłady oszustw.
Wiemy, że trzeba uważać na zaliczkę...
...co jeszcze?
-
Przez JacekL
Dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć jaki ciągnik polecilibyście do obsługi kosiarki bijakowej tylno- bocznej o masie około 800 kg (zapotrzebowanie na moc to min 80KM). Może być zarówno nowy jak i używany. Budżet na nowy to 200 tyś netto, używka to do 100 tyś. Z tego co się orientuje to musi mieć masę minimum 4t. Będzie głównie służył do koszenia grobli, skarp i rowów. Dodam że dość istotny jest też dla mnie komfort pracy.
-
Przez xXPioter99Xx
Witam! Przymierzam się do kupna brony talerzowej połzawieszanej 4 metrowej , oczywiście hydrauliczne składanej. I moje pytanie brzmi , która z polskich firm będzie najlepsza? Mandam , Staltech czy może Agro Masz? Agrotom? Współpracować będzie z ciągnikiem o mocy 170km. Głównie uprawa pożniwna , mieszanie obornika , ewentualnie uprawa scierniska po kukurydzy na ziarno. Gleby głównie ciężkie kilka hektarów lżejszych. Jaki wał będzie do tego optymalny? Pozdrawiam.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Serwis kornika MC 95
Ursus c355 , Sanok d35