Aminokwasy+ mocznik
-
Podobna zawartość
-
Przez bialy2005
Jak nawozić kukurydzę? Przedsiewnie dostała 200kg mocznika, 200kg soli potasowej i 200kg superfosfatu 46%, wczesniej obornik 30-40t/ha Mam ochote teraz jeszcze rozsiac 150kg mocznika na hektar czy jest sens???
Co roku o tej porze pryskałem raz albo 2 razy mocznikiem 25kg na hektar ale w tym roku nie co robic bo juz oststnie dni kiedy moge wjechac zeby jej nie łamac?
Jakie zapotrzebowanie na składniki odżywcze ma kukurydza?
-
Przez RolnikWM
Witam mam tu kilka mitów o to kilka z nich azot pogarsza jakość plonów,wysoka dawka azotu spowoduje wyleganie zbóż,siarką nie ma potrzeby nawozić,nawożenie mocznikiem jest tańsze niż saletrą amonową,najlepsze są płynne nawozy azotowe piszcie swoje opinie co o tym myślicie
-
Przez Rolnik_hobbystyczny
Witam, w tym roku planuję nawozić kukurydzę pogłównie za pomocą podsiewacza międzyrzędowego. Co myślicie na o takim rozwiązaniu, jakie nawozy stosować w takiej aplikacji? w jakich fazach stosować nawożenie? Proszę o dzielenie się spostrzeżeniami.
Siewnika jeszcze nie posiadam ale planuję zakupić coś w podobie pielnika przedstawionego na zdjęciu.
-
Przez gluchman512
Tak, jak w temacie, czy mieszaliście "Modusa", "Lanceta" i mocznika na zboża ozime i jakie uzyskiwaliście efekty? Dzięki z góry za odpowiedź
-
Przez Delbeta
Witam co najlepiej zastosować w jęczmieniu jarym (faza krzewienia)
Rsm ,saletre amonowa a może mocznik
A jak już to jakie stężenia i dawki bo jestem skołowany
-

Rekomendowane odpowiedzi
Mieszanie oprysków
Pszenica Egidius