Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam Juniora z hydraulicznie opuszczanym limiterem wysiewu, po sezonie widzę że w ścieżkach na 15m po opuszczeniu nie wysiewa mi dokładnie od miedzy trochę nie dorzuca, co widać teraz w pszenicy. Jak go się przestawia czy poprostu przesunięcie bliżej ciągnika wystarczy tam niby są otwory do regulacji tylko nie mam pojęcia jak to się reguluje. Może ktoś miał doświadczenia z ustawieniem i się podzieli.
Opublikowano

Siew graniczny ma to do siebie że nie będzie rozsiewał do samej między równomiernie.Jesli chcesz aby dorzucało musisz przesunąć bliżej ciągnika ale wtedy będzie trochę rzucać za miedzę.

Opublikowano

Nie zmniejszam bo co miałoby to na celu? Pelna dawka jaką ustawisz jest w momencie kiedy dwa przejazdy na środku się nałożą tak jest przy siewie granicznym. Po to jest limiter wysiewu bo od między. nie nakładają się przejazdy. Jeśli jesteś w będzie proszę o sprostowanie.

Opublikowano

Witam. Jak oceniasz ten limiter? Jest wart tych pieniędzy które za niego trzeba wyłożyć? Stoję przed zakupem rozsiewacza i zastanawiam się nad takim z limiterem tylko ta cena. 

Opublikowano
andrzejb88 napisał:

Witam. Jak oceniasz ten limiter? Jest wart tych pieniędzy które za niego trzeba wyłożyć? Stoję przed zakupem rozsiewacza i zastanawiam się nad takim z limiterem tylko ta cena. 

Jak będziesz składał zapytanie poproś o wycenę plandeki z stelażem jestem ciekaw