Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam zalane łąki od ponad 9 lat.Obecne wypłacane odszkodowanie jest moim zdaniem zbyt niskie (ok.1900zł/ha) na rok.Łąka jest zdegradowana  ciągle zalana i nie ma szans na wjazd ani rekultywację.Jaka by była uczciwa kwota odszkodowania ?

Przepraszam za zdublowanie.Błąd przeglądarki

Opublikowano

Wiesz co, nie wiem jak dokładnie to będzie wyglądać w Twoim przypadku, ale ja na Twoim  miejscu zgłosiłbym się do firmy zajmującej się walką o odszkodowania. Zazwyczaj odszkodowania są zaniżane i wypłacają śmieszne pieniądze, a tam mają prawników, którzy specjalizują się w użeraniu się z ubezpieczycielami. Mi przy szkodzie samochodowej wypłacono 1200 złotych, co nie pokrywało nawet połowy kosztów naprawy, a nie chciałem używać zamienników części, bo wiadomo, że wtedy auto traci na wartości, więc zgłosiłem się do Funduszu Odszkodowań Komunikacyjnych - już a drugi dzień miałem realną wycenę, a po podpisaniu umowy o nic nie musiałem się martwić - wszystko za mnie załatwili i dostałem 5000. Wiem, że zajmują się też szkodami rolniczymi, może warto do nich zadzwonić i dokładnie o wszystko wypytać? Tylko trzeba na takie firmy uważać i zawsze dopytać, czy sami później z tego płacą podatek - bo czasami można się niemile zaskoczyć, ja akurat nie miałem  tego problemu, bo wszystko za mnie opłacili, ale moi znajomi w innej firmie już tak. Życzę powodzenia i daj znać jak poszło

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez student2
      Witam,czy mógłby ktoś napisać jak zlikwidować łąkę ,tzn wiem że najpierw kultywatorowanie potem chciałbym obornik rozrzucić tylko nie wiem czy od razu czy w jakimś odstępie dniowym,następnie przyorać obornik-też nie wiem czy w jakimś odstępie.Kolejnie rozsiew wapna i nawozów- m\nie wiem czy razem czy w odstępie no i wałowanie- kiedy? Bardzo proszę o szybką odpowiedz, z góry uprzejmie dziękuję.Pozdrawiam
    • Przez Barenbrug
      Witam serdecznie,

Drodzy użytkownicy forum chcielibyśmy poinformować Was o naszym nowym programie, dotyczącym rekultywacji łąk i pastwisk. W związku z tym, że nie zawsze mamy możliwość założenia nowych użytków zielonych, ze względu chociażby na ograniczony areał to należy zadbać o to co się już ma!!
      Zachęcamy Was, abyście weszli na naszą stronę internatową http://www.grassintogold.pl i zapoznali się z przykładami renowacji istniejących już użytków na wybranych gospodarstwach. Co jest istotne, po zarejestrowaniu się do programu otrzymacie Państwo nasze "Vademecum.." dotyczące prawidłowego utrzymania UZ, które pomoże Wam w odnowie własnych łąk i pastwisk.
      W wybranych gospodarstwach w całej Polsce, przeprowadzamy kompleksowy program renowacji łąk lub pastwisk, z wykorzystaniem wiedzy i doświadczenia firm Barenbrug i DOW AgroScience.
      Będą Państwo mogli na Bieżąco śledzić co się dzieje w danym gospodarstwie, oglądać postępy renowacji, oraz uzyskać informację od hodowcy u którego program jest prowadzony, co może się okazać bezcenną wiedzą. Uzyskane wyniki doświadczeń będą bezpłatnie udostępnione dla wszystkich zainteresowanych rolników, aby i oni mogli czerpać wiedzę praktyczną, którą będą mogli przenieś i wykorzystać na swoich gospodarstwach.
      Zachęcamy do czerpania wiedzy i umiejętności, a pokażemy Państwu jak trawa zmienia się w złoto.
      Pozdrawiamy,
      zespół Barenbrug
    • Przez redbull
      Witam , mam problem z łąką która była zasiana na początku września 2016, trawa niby ładnie powschodziła do zimy przezimowała też dobrze ale problem zaczął sie teraz po tych przymrozkach nie wiem czy to przez te przymrozki czy nie ale trawa zrobiła sie fioletowa, dodam że już z 2 tygodnie dałem na nią azot. Jak myślicie trawa się zbierze? czy zastosować jeszcze może saletrę jak się ociepli czy coś jeszcze innego?
    • Przez eczolg
      Dzień dobry
      Mam pytanie jakie są kary za to, że mój wujek nie kosi łąk przez ostanie 7 lat i bierze dopłaty na te łąki. Mówiłem mu, że są za to kary. Czy faktycznie może dostać karę za poprzednie lata. On twierdzi, że nie dadzą mu dopłat za rok i tyle jak go skontrolują. 
      W tym roku się tym zainteresowałem gdyż spółka wodna, której nie zapłacił napisała list, ze poinformuje o nie zapłaceniu tej spółki wodnej agencje 

Z góry dziękuje za pomoc
    • Gość
      Przez Gość
      Witam mam problem od 30 lat na  na odcinku pola pod słupami często mi się pali co mam zrobić by uzyskać za to odszkodowanie mam światków itd. bo ja już w lato nie mam siły gasić właściwie to pracuje poza domem, a mamy tylko zboża zgłaszane było bez przerwy przez te lata do centrali to oni kazali tylko pismo napisać itd. czy od razu do Jaworowicz bo naprawdę jestem poza domem cały czas, a mam starszych rodziców po prostu nie interweniują na moje prośby od wielu lat żeby założyli inne linie lub poprzeczki na liniach pozdrawiam.
  • Dodaj nową pozycję...
v