Ulga inwestycyjna w podatku gruntowym
-
Podobna zawartość
-
Przez boku27
Witam. Mam pewien problem z UMIG. Otóż kupiłem działkę i zaniosłem akt not. do urzędu aby zwolnić działkę od podatku rolnego. Tam dostałem odpowiedź że nie przysługuje mi zwolnienie od tej działki ponieważ w urzędzie była umowa dzierżawy bez żadnych pieczątek na czas nie określony złożona przy okazji złożenia wniosku o zwrot akcyzy za paliwo. Tłumaczenie że od 1 września nie uprawiam tej działki nic nie daje. Czy ktoś miał podobny problem prosił bym o odpowiedź lub przytoczenie ustawy jak się bronić. W miedzy czasie umówiłem się do radcy prawnego aby coś wykombinował jeśli może. Przy okazji niech będzie to ostrzeżenie dla wszystkich w podobnej sytuacji. Niech żadne papiery nie przewalają się w urzędach gdy myślimy o kupnie bo wszystko jest przeciwko nam.Z góry dziękuję o porady.
-
Przez vipsunny
W dniach 4-6 marca 2014 r. na Stadionie Miejskim (al. Śląska 1) we Wrocławiu odbędą się Międzynarodowe Targi Innowacji Energetycznych InEnerg 2014.
Ostatniego dnia targów zaplanowano Dzień Rolnictwa (6 marca). W programie znalazły się takie tematy, jak m.in. biogazownie szyte na miarę gospodarstwa rolnego, fotowoltaika dla rolnika oraz możliwości mikroinstalacji w gospodarstwach rolnych. Więcej na ten temat można znaleźć: http://www.inenerg.com/549.html
-
Przez kamila_na
Po ostatnich zmianach związanych z Ustawą o OZE pojawiła sie możliwość zarabiania na własnej instalacji fotowoltaicznej. Słyszeliście o tym coś więcej?
-
Przez kamila_na
Ostatnio słyszałam, że po wejściu nowej ustawy możliwe będzie zarabianie na fotowoltaice. Podobno możliwe są dotacje na budowe instalacji. Wiecie o tym coś więcej?
-
Przez MyEnergy
Witam,
Jestem przedstawicielem firmy MyEnergy, w której zajmujemy się głównie inwestycjami związanymi z fotowoltaiką (dodatkowo instalacjami elektrowni wiatrowych i pomp ciepła). Wykonujemy dachowe instalacje PV na budynkach mieszkalnych, budynkach gospodarczych, jak również instalacje naziemne. Szukamy terenów, do wydzierżawienia pod tego typu inwestycje. Chodzi nam o tereny klas IV, V lub V, od 2 do 4 hektarów i najlepiej z woj. warmińsko-mazurskiego, podlaskiego i lubelskiego. Jesteśmy w stanie zapłacić 5 tys. zł / ha za rok. Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam,
Łukasz Kiełbasiński
lukasz@myenergy.pl
www.myenergy.pl
-

Rekomendowane odpowiedzi
Deminis