Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zapytać; w jakim promieniu kilometrów od miejsca w którym chce sprzedawać nie może być inny dealer? Bo jest taka sytuacja że chciałbym sprzedawać polskie maszyny ale 15 kilimetów odemnie jest już dealer sprzedający te popularne i mniej popularne marki a do tego sprzedaje też zagraniczne. I właśnie chcę się zapytać bo jak czytałem właśnie na AF jeden post na temat "jak zostać dealerem?" i tam pisali że " nie może być w okolicy innego dealera sprzedającego te same maszyny co ty chcesz " itp. [Jeszcze sprawa do administratora/ów, miałem takie same pytanie kilka dni temu ale zostało usunięte, nie wiem w jakiej dziedzinie AF mam je zadać, prosił więc bym aby nie było usuwane bo ja się nie pytam tylko ottak tylko to jest poważne pytanie, jeśli moje pytanie nie pasuje do tej dziedziny to powiadomcie mnie jeśli zdecydujecie się przenieść je i proszę nie usuwanie go ponieważ to jest mi potrzebne pytanie, bez tego pytania mogę popełnić życiowy błąd i będzie po dealerowaniu bo okaże się że np. 15 kilometrów to jeszcze za mała odległość na to aby legalnie sprzedawać marki które chce.]

Opublikowano

chcesz być dealerem i pytasz jak na forum? chcesz trzepać marże a nie masz na radcę prawnego? odrób lekcje bo już strajk skończony i jutro do szkoły

Opublikowano

Sądząc po poziomie twojego pytania to zgadzam się z przedmówcą. A jeśli obaj się mylimy to przemyśl ten swój pomysł jeszcze raz i pomyśl czy ty to ogarniesz swoim rozumem bo przy wódce to różne głupie pomysły przychodzą do głowy.

• Haha 1
Opublikowano

A według mnie każda inicjatywa cenna To producenci maszyn określają czy i gdzie pasuje im dealer ponieważ niektórzy dealerzy preferują inne marki i to nie podoba się producentom dlatego niekiedy za płotem pozwalają działać innym 

• Root Admin
Opublikowano
1 godzinę temu, rolnik203 napisał:

Karol445 a ty pomyśl o ile masz łeb co ty pierszysz bo te twoje teksty są tak zjechane jak buty Mojżesza, idź w pizdu.

temu panu dziękujemy, ochłoń i wróć za tydzień

Opublikowano

yacenty  za porządki się wziąłeś ? Tak się zastanawiam . Całe dnie jestem na AF . Co trzeba by moderatorem zostać ? -_-

Opublikowano
12 godzin temu, zetorki12 napisał:

yacenty  za porządki się wziąłeś ? Tak się zastanawiam . Całe dnie jestem na AF . Co trzeba by moderatorem zostać ? -_-

Lo panie..... to po co żeś te plotki rozsial że szef błaga cię abyś został modem ? Samozwanczy moderatorze badziesz nas gnebil za błędy które robisz i wyrzucal z forum bo widzisz wszędzie swego dziadka ? Skonfliktowales się z wieloma osobami i teraz skamlesz o funkcje moderatora żeby się mscic? No bardzo ciekawe. Haha 

Opublikowano (edytowane)

Nikt mnie o nic nie błaga . Strasznie zakłamany jesteś . Tego strasznie nie cierpię . To że ty mnie serdecznie nienawidzisz , to nie oznacza że jest takich osób więcej . :D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Jasne... to przecież są moje konta nie innych... Ile banow już planujesz ? Haha 

Opublikowano

Wróćmy do tematu  każdy jeden nowy punkt sprzedaży maszyn działa na korzyść rolnika  po prostu weryfikuje ceny a trzeba wiedzieć że na maszynach mają do 50)% górki więc mają z czego schodzić  a na częściach  nawet 70%  A wy chłopaka potępiacie ?

Opublikowano

Nie potepiamy nikogo ale pomyśl że żeby ogarniać takie sprawy jak prowadzenie działalności jakiejkolwiek a jeszcze dealerowanie maszyn gdzie jest nie tylko sprzedaż ale też przeglądy, uruchomienia, serwis gwarancyjny to już trzeba mieć nieźle w głowie ułożone  a najlepiej jako takie doświadczenie w takiej działalności a tymczasem  gostek pyta na forum rolniczym o pierdoły takie których nikt nie wie i nikt nie powie do tego napisane językiem noo powiedzmy że zbliżonym do poprawnej polszczyzny to co my mamy myśleć??  Nawbijał sobie nieogarnięty dzieciak pierdół do głowy jakim to on nie będzie biznesmenem i szuka poklasku w swoich nie do końca przemyślanych postanowieniach.

Opublikowano

Nie wiem jak jest ale w moim rejonie   jest kilku sprzedawców w promieniu 1 km  i tam praktycznie  polskie sprzęty się dublują ...ale fakt ze te zagraniczne już nie ;)

Opublikowano
Dnia 29.04.2019 o 21:22, Karol445 napisał:

Nie potepiamy nikogo ale pomyśl że żeby ogarniać takie sprawy jak prowadzenie działalności jakiejkolwiek a jeszcze dealerowanie maszyn gdzie jest nie tylko sprzedaż ale też przeglądy, uruchomienia, serwis gwarancyjny to już trzeba mieć nieźle w głowie ułożone  a najlepiej jako takie doświadczenie w takiej działalności a tymczasem  gostek pyta na forum rolniczym o pierdoły takie których nikt nie wie i nikt nie powie do tego napisane językiem noo powiedzmy że zbliżonym do poprawnej polszczyzny to co my mamy myśleć??  Nawbijał sobie nieogarnięty dzieciak pierdół do głowy jakim to on nie będzie biznesmenem i szuka poklasku w swoich nie do końca przemyślanych postanowieniach.

Nie do końca masz rację .Lata temu największy kretyn z mojej klasy wpadł na pomysł że będzie produkował okna wówczas zrywaliśmy boki dziś jego firma zatrudnia kilkaset osób a do odważnych świat należy . Ja też już robiłem byle co i zawsze się opłacało byle pomysł się domyka