Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczoraj w pszenicy wykonałem zabieg regulacji dodam że samej. Planowałem w tym roku wjechać z regulacją i grzybówką osobno (grzybówka około 1.5-2tyg po regulacji) Pierwszy raz będę pryskał od grzyba i się dopiero uczę i tu stawiam pytanie. Czy nie lepiej było od razu zmieszać środek regulacji z grzybówką i zrobić od razu T1? Czy będzie miało to jakieś negatywne skutki z tego powodu że na grzyba pryskam później? Proszę o pomoc. Pozdrawiam ;)

Opublikowano

za 2 tygodnie na oprysk fungicydem to może być za późno jeżeli chodzi o choroby podstawy źdźbła. ja w czwartek robiłem regulację a dzisiaj fungicydem. Zawsze mieszałem te środki i robiłem jeden oprysk T1 ale w tym roku z uwagi na suszę robiłem osobno żeby nie przypalić jak rok temu.

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pxe
      Witam Wszystkich. W tym roku miałem problemy z orką zimową pod jesienne  zasiewy z powodu suszy i  nie udało mi się dobrze zlikwidować jęczmienia ozimego  z poprzedniego roku, który wzeszedł po uprawie ścierniska. Na tym miejscu zasiałem pszenicę ozimą i niestety rosną już samosiewy jęczmienia. I tutaj mam pytanie czy są jakieś środki chemiczne, które pomogą mi w usunięciu tych samosiewów jeszcze jesienią. Doczytałem, że radzi sobie z nimi Apyros 75WG, ale jest do użycia dopiero na wiosnę,a chcę zlikwidować konkurencję już jesienią. Co byście poradzili?
    • Przez KamilMaj
      Witam jeśli jest temat to przekierować ale szukam i nie mogę się doszukać a dokładniej zawaliło nam całe pole tym dzikim rzepakiem (rzepik czy jakoś tak)gdzie nie gdzie nawet ścieżek nie widać i teraz pytanie co z tym zrobić pryskać na samosiewy rzepaku czy jak? Pierwszy raz taka sytacja u nas. Z tego co patrzyłem to właśnie to zaoraliśmy i pewnie puściło nasiona
    • Przez Dawid1156
      Witam, mam pewien problem z Claas axion 810 z 2010r, podczas orki wyskakuje błąd 7738- zbyt wysoka temperatura na wylocie zaworu EGR oraz 7777- zmniejszenie obciązenia w celu zabezpieczenia silnika. Błędy migaja około 5 sekund po czym znikają, podczas wystąpienia błędu ciągnik puszcza czarny dym. Błędy pojawiają sie w pracy na obrotach niższych niz 1800, powyżej nie zdażyło sie żeby błąd wyskoczył. Proszę o jakaś pomoc
    • Przez gumis567
      Witam.
      Mam problem z Ciągnikiem Claas Ares 567 ATX.  
      Co jakiś czas nieregularnie na zegarach zaświeca się kontrolka akumulatora z piorunem, a na wyświetlaczu  błąd  314,414. Silnik zaczyna  nierówno pracować Tak jakby 'plewi',Przerzuca sam na inne przełożenie o nie można zmienić biegi podczas  gdy błąd jest aktywny,sam rozlacza i załącza  przedni napęd. Po ustąpieniu błędu często nic się nie dzieje, czasem jednak nie może się wkręcić  na wyższe  obroty niz  1800. Po zgaszeniu silnika wraca  do normy,  aż do ponownego pojawienia się błędu. 
      Jest w stanie ktoś doradzić  gdzie można by szukać przyczynę?  Miał  ktoś podobne objawy  ?
    • Przez Karola443
      Mam problem z komputerem wyskakuje błąd E402 z sygnałem dźwiękowym. Co on oznacza i jak można to usunąć? Proszę o pomoc🙂
  • Dodaj nową pozycję...
v