Minimalna powierzchnia działki rolnej dla ubezpieczenia dobrowolnego KRUS
-
Podobna zawartość
-
Przez Danielkoltun
Witam , Na początek PROSZĘ o pomoc kogoś obeznanego . Sprawa wygląda tak że jest umowa ustna z właścicielem pola któremu płacę dzierżawę ja piszę o dopłatę i to wszystko . Dzisiaj przyszło pisemko że jest do zapłaty 5500 tyś za to że pan xxx od którego zbieram to pole nie płacił swojego ubezpieczenia , Może ktoś miał podobny przypadek ???
-
Przez fifi155
Witam
mam pytanie dotyczące ubezpieczenia budynków gospodarczych jakie firmy polecacie. bo ja miałem w Generali ubezpieczenie i wszystko było ok do puki nie przyszło do wypłaty odszkodowania za zerwany dach i dlatego moze macie spr ubezpieczyciela
-
Przez ChiquitaB
Witam. w 2016 roku żona otrzymała darowizną gosp rolne o pow. 15ha, jako że sytuacja zmusza nas do zaniechania prowadzenia gosp dalej i jego sprzedaży. Moje pytanie, czy możemy sprzedać ziemie na powiększenie innego gosp. bez żadnych konsekwencji i płacenia podatków? Żona nabyła gosp przed zmianą przepisów w 2016
-
Przez Piszczu
Jezeli jestem rolnikiem,oplacam obowiązkowy krus oraz korzystam z dofinansowań-młody rolnik oraz modernizacja gospodarstw rolnych i chciałbym sobie "dorobic" poza gospodarstwem to jest taka możliwość? Moge wtedy zawiesić krus,jeżeli w dofinansowaniach jest napisane,ze muszę być ubezpieczony w krusie? Jak to się ma do tego? Można to jakaś "ominąć "?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Rozgraniczenie działki przez gminę na wniosek sąsiada.
Wyniki badań 2020-2024