Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
34 minuty temu, dragonmt852 napisał:

Może obwód jest gdzieś przerwany, sprawdź wszystkie kabelki po kolei

kabel co wychodzi z alternatora na rozrusznik

5 minut temu, robi57362 napisał:

może popsuty miernik

miernik raczej dobry bo podlaczylem prostownik pod akumulator to prad rosnie do 14,5v to miernik dobry nie wiem czy oddac jeszcze komu innemu do sprawdzenia ten alternator przy mnie sprawdzal szczotki dobre diody przebicia nie maja regulator wymieniony jak zapale kontrolka sie swieci dam gazu do 1000obr zgasnie i po chwili sie zapala tak aby co ja widac

Opublikowano
1 minutę temu, robi57362 napisał:

i mnie sie tak dzieje przy dluzszej pracy ciagnika gdy aku jest naladowany na ful

jutro sprobuje zalozyc akumulator z kombajnu i posprawdzam jeszcze narazie nigdzie nie jezdzilem tylko zalozylem alternator i sprawdzalem miernikiem czy laduje akumulator ma 12,5-12,6v odpale podladuje do 13v i staje jak wlacze swiatla do spada

Opublikowano

Jak diody są dobre a kontrolka się lekko żarzy to może być gdzieś na diodach brak przejścia (zimny lut). Miałem coś takiego, wystarczyło przetopić wszystkie luty i problem znikną.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Kobra66
      Witam! Czy ktoś się orjętuje gdzie można kupić plastikowe elementy błotników tylnych do 4514 z kabiną koja smolniki, dodam że koja tego nie sprzedaje i nie potrafi powiedzieć z kąd to brali do tych kabin. Liczę na pomoc. Pozdrawiam
    • Przez Papier
      Witam ,
      Posiadam Belarusa 1221.3 w którym rozleciał się alternator na łożyskach. Z racji ze w garażu znalazłem samochodowy 120a chciałbym go założyć.
      Taki o oznaczaniach B+,D+,W     Pytanie czy nie trzeba nic przerabiać by podpiąć ?
      A taki był założony.

Jestem trochę zielony w elektryce więc wole sie spytać.

• Przez Kobra66
      Potrzebna pilna pomoc. Podnośnik dosyć szybko opada przy zgaszonym silniku, co może być przyczyną? Zawór rozdzielczy ten pod siedzeniem jest nowy, nowa rurka z uszczelnieniem nowy cylinder, tłok i pierścienie oraz orung pod cylindrem. Gdzie jeszcze szukać przyczyny opadania podnośnika. Liczę na jakieś konkretne podpowiedzi od kogoś kto się na tym zna i przerabiał już podobny problem. Pozdrawiam
    • Przez JakubKania
      pomocy jaki kupić alternator do koparki rolniczej białoruś ???
    • Przez mirek18
      Witam serdecznie, mam problem z moim Belarusem 952, ładowanie alternatora następuje dopiero po uzyskaniu 1000 obrotów. Przedni regulator napięcia jest nowy. Z góry dziękuję za odpowiedź. 
  • Dodaj nową pozycję...
v