Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ,  może pomoże mi ktoś w ocenie i na co zwrócić uwagę przy oględzinach tego traktorka ?  https://www.olx.pl/oferta/deutz-fahr-agroxtra-4-57-95km-turbo-zetor-ursus-mf-fend-same-CID757-IDyFufn.html 

Ogólnie u tego gościa 8 lat robił przy plantacji truskawek maszynami typu opryskiwacz lub rozsiewacz  nawozów . Mówi ze jest w stanie bardzo dobrym i wszystko  działa. W tym tygodniu ogłoszenie zniknęło ,  ale po 2 dniach się pojawiło. Gość mówił ze przyjechali zobaczyli i dali zaliczkę 500 zł i mieli brać ale się rozmyslili .  

Da mi on rade np z trójkami plugami  w obrocie na średnio ciężkiej ciężkiej glebie ?  I np z agregatem uprawowo  siewnnym  2.5 -3 m ??  Na co patrzeć przy oględzinach ? 

Opublikowano

co do egzemplarza to ze zdjęcia ciężko określić ale te modele to chyba jedne z najbardziej udanych ciągników DF 95KM to w trójce w obrocie powinien dac rade i w agregacie 2.7m tez

Opublikowano

Ja mam Deutza 4.51 i muszę powiedzieć że to bardzo udane ciągniki. Podczas zakupu sprawdziłem podnośnik, napęd i skrzynie. Ciągnika nie przeswietlisz albo trafisz dobrze albo nie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez patryk90
      Witam. Problem z podnośniki em, na pusto podnosi po podpięcie maszyny nie chce ruszyć jej do góry. Co może być?
    • Przez navara
      Jak odkrecic zwolnice stanolem na tym zabezpieczeniu co trzymam srubokretem w lewo w prawo to sie odkreca ??

• Przez DARO76
      Witam.
      Mam dylemat jaki ciągnik wybrać Ursusa C-360 czy może Deutz D 7006 .Oba ciągniki są w podobnej cenie i oba mają nie naganny stan.Deutz jest sprowadzony z Szwecji i rocznikowo jest starszy od C-360 o 12 lat. Może ktoś z kolegów użytkuje takiego Deutza i napisze jak się sprawuje czy nie ma problemów z częściami itp.Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.
      Pozdrawiam
    • Przez hofik
      witam. mam taki problem z deutz fahr agrotron 150 2005r. mianowicie kontrolka z kłódka miga sygnałem 5 mrógnięć przerwa 1 mrógnięcie i od nowa. nie działa podnoszenie plecaka z kabiny.
    • Przez Marcin9908
      Witam; z racji,  że nie znalazłem aktualnych informacji o członkostwie w PFHBiPM, chciałbym zapytać, jakie wymogi należy spełnić, ile należy posiadać krów mlecznych itp.. Proszę o odpowiedzi osoby które są członkami lub które wiedzą jak to wszystko wygląda. Pytam ponieważ, chciałbym mieć oborę pod oceną. Za wszystkie odpowiedzi i rady z góry dziękuję i pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v