Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 16.03.2019 o 13:07, marekrr456 napisał:

Witam, czy ktoś wie jak odpowietrzyc układ wspomagania w zetor że 7245?

Odpal zetorka i kręć kierownicą do oporu raz w lewo raz w prawo i tak kilka/kilkanaście razy i sprawdzaj stan oleju .

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Mam do Was pytanie o RENAULT 110-54 kupionego kilka lat temu. Od początku wspomaganie nie działało zbyt lekko, ale ostatnio gdy założyłem tura i ciągnik zagrzeje się to na postoju nie można zakręcić kierownicą. Co kolejno zrobiłem:
      - sprawdziłem zwrotnice i łożyska w nich- są OK,
      - dałem do regeneracji siłowniki (2 szt.),
      - wymieniłem pompę na nową,
      - wymieniłem orbitrol
      i co... i nic , no może troszeczkę, ale to za mało aby normalnie kierować tym ciągnikiem z belą, a jak się zgrzeję to wogóle tragedia.
      Co może być przyczyną - jest tam chyba jeszcze po drodze zawór ciśnieniowy - jak go sprawdzić?
      Jeden mechanik mówił mi, że te Renault tak maja i skręca się nimi ciężko. Wy też tak macie w swoich?
    • Przez Zet7211MF6140
      Witam.
      Mam taki problem zaświeca mi się kontrolka ta która jest zaznaczona na zdjęciu i trochę przed tym zanim się zaświeci to wariuje półbieg to znaczy sam się przerzuca wolniej szybciej i tak w kółko. I też wtedy przestaje działać wspomaganie. Dodam jeszcze że po zgaszeniu go 2 min i ponownym odpaleniu jest dobrze. Co to może być ? 

• Przez maciu41
      Witam wszystkich, założyłem do swojego t25 wspomaganie, Orbitrol 100, pompa nsz10 na pasku, zawor przelewowy. Problem polega na tym, że na początku po odpaleniu wszystko działa dobrze i lekko, z czasem po nagrzaniu wspomaganie dziala coraz gorzej i tylko na wyższych obrotach. Co moze być tego przyczyną? Może złej jakości olej ktory po delikatnym nagrzaniu traci właściwości?
    • Przez Krystian6677
      Witam jak w temacie mam MTZ 82 TS i chce zwiekszyć troche możliwości skrętu aby był zwrotniejszy bo założyłem mu ładowacz czołowy i myslałem o zamontowaniu typowego siłownika od wspomagania lecz słabo tam z miejscem i możliwościami pewnie da rade ale trzeba by było jakich uchwyt dorobić i troche sie pobawić , jest jeszcze druga opcja , siłownik teleskopowy dwu stronnego działania tylko czy tego typu siłownik sprawdzi sie podczas kierowania ? Jak ktoś pomoże bede wdzieczny 
    • Przez patrtykk94
      Dzień dobry. Mam problem z lewarkiem. Po powrocie z zagranicy i próbie podniesienia auta okazało się że słabo podnosi i tylko do połowy. Po przegrzebaniu chyba całego internetu nie znalazłem informacji o tym gdzie dokładnie dolać tego oleju i jak odpowietrzyć ten układ. Było kilka opisów, ale w tamtych wątkach nie było zdjęć i dokładniejszych opisów. Podjąłem kilka prób naprawy ale wszystkie zakończone niepowodzeniem. 1 to wiadomo od opuszczania, 2 to jakiś zaworek, wcześniej chyba była tam jakiś czerwony kapturek, 3 - gumowa zaślepka na tłoku, tłoczek od podnoszenia/pompowania jest wysuwany bez żadnych zabezpieczeń, tylko zdjąłem tą rurkę i bez problemu wychodzi. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...
v