Podlewanie ogórków i kapusty
-
Podobna zawartość
-
Przez ZF9641
Proszę o podpowiedzi jak właściwie to zrobić.Zakupiłem siewniczek na 160 nasionek i multiplaty oraz drobny torf do kapusty z hormana.Podpowiedzcie mi czy dobrze planuję zasiew: nakładamy torf i uciskamy go tym przyciskiem dołączonym do siewnika,wysiew , przysypanie torfem,podlanie i przykrycie folią .Czy przykrywacie folią,fizeliną a może robi się to bez przykrycia i często podlewa.Liczę na dobre rady i pomoc.
-
Przez Rolnik276
Jak pozbyć się śmietki, która jest już w korzeniu kapusty białej?
Jutro wstawie zdjęcie jej korzenia.
Chciałbym, abyście szybko odpisali.
-
Przez uglibugli
Witam
Szukam informacji na temat mechnicznego zbioru kapusty do dalszego przetworzenia(kiszenie) i mam do was pytanie czy ktoś z was ma taki kombajn i jak się sprawuję jakie polecacie i w ogóle co sądzicie o takiej maszynie
PS
Jeżeli nie ten dział proszę przenieść ale lepszego nie znalazłem
-
Przez stopka
Witam.
Czy ktoś używa innych nawozów niż np hydrocomplex przed posadzeniem rozsady kapusty?
-
Przez uglibugli
Witam
Przymierzam się do zrobienia samolotu do zbioru ogórków o szerokości 15m (taki mi pasuje bo mam taką belkę przy opryskiwaczu) na początek chciałbym zrobić coś prostego bez taśmociągu tylko ze ludzie leżą i zamiast taśmy ułożone skrzynki i 0,5m podest i osoba która by je odnosiła i wymieniała. Chciałbym go zrobić składanego ponieważ nie mam opcji żeby zostawiać go na polu i muszę nim zjeżdżać na noc do domu składanie miałoby być coś na wzór bron ciąganych czyli samolot na wózku siłownikiem podnoszę platformę do poziomu i składam dwie połówki na wózek a międzyczasie podmieniam dyszel na dłuższy i jadę do domu Mam pytanie jak jest rozwiązany transport przy oryginalnych samolotach na unimogach albo mb trackach ??? czekam na wszelkie wasze sugestie
-

Rekomendowane odpowiedzi
Mf 7s 155 czy Case Puma 150
Sortownik do ogórków