Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, luukisool napisał:

Czujnik od zolwia jest obok lewarka? A pod nim od czego jest? I jak idzie manualnie przelaczyc go na zolwia? Idzie jakos?

Pod spodem jest. Nie jestem pewny ale on tylko informuje komputer o aktualnym przełożeniu więc chyba manualnie chyba nie da rady ale mogę się mylić. Sprawdź czy działa . Może przerzuca Ci na żółwia tylko czujnik nie daje info do kompa.

Opublikowano (edytowane)

Jakby przezucal to by tez jechal powoli .. caly czas zostaje na zajacu

Edit: tak mnie natchnelo, czy czujnik luzu sluzy do tego zeby na biegu nie szlo odpalic? Bo probowalem i na kazdym wrzuconym biegu silnik kreci ...Jakby on cos blokowal jest to mozliwe? Ktory to jest czujnik? Ten co wchodzi ze skosa pod tym wybierakiem? Czy po wykreceniu go bedzie lecial olej?

Edytowane przez luukisool
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, luukisool napisał:

Jakby przezucal to by tez jechal powoli .. caly czas zostaje na zajacu

Edit: tak mnie natchnelo, czy czujnik luzu sluzy do tego zeby na biegu nie szlo odpalic? Bo probowalem i na kazdym wrzuconym biegu silnik kreci ...Jakby on cos blokowal jest to mozliwe? Ktory to jest czujnik? Ten co wchodzi ze skosa pod tym wybierakiem? Czy po wykreceniu go bedzie lecial olej?

Ten pod wybierakiem to żółw -zając . Przesyłam katalog, może to Ci ułatwi.  Strona 209. Pozdro

6180 lepszy katalog.pdf

Edytowane przez marian20
Opublikowano (edytowane)

Problem najprawdopodobniej rozwiazany. Na zgaszonym wchodza wszystkie biegi leciutko. Winne bylo rozkrecona ta obudowa tej kuli nad wybierakiem przez co wybierak chaczyl o ta zewnetrzna czesc. Dam jeszcze znac jak bede nim gdzies jechal czy na chodzie wszystko dziala

Edit: wszystko jest juz dobrze, dziala jezdzi biegi przezuca idealnie. Nawet dziala reduktor. Temat do zamkniecia

Edytowane przez luukisool

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Hulaj_
      Witam ,
      pacjent to mf 6180 rok 95 skrzynia dynashift 4 półbiegi revers elektro-hydrauliczny, planuje wymienić olej oraz filtry w skrzyni  i tutaj pojawia się kilka pytań:
      Jaka jest pojemność skrzyni, chodzi oczywiście ile oleju należy dolać przy wymianie?
      Gdzie znajdują się korek spustowy, uzupełniający oraz filtry ?
      Jaki jest zalecany olej do tej skrzyni?
      Ciągnik to nowy nabytek i duży przeskok z ruskiego i 60tki stąd brak wiedzy.
      Pozdrawiam

• Przez tre_k
      Panowie wymienione nowe kable do akumulatora, nowy akumulator 120AH 870A, ciągnik ciężko pali, wręcz nie chce odpalać musze kręcić parę minut żeby zaskoczył... teraz pytanie czy można mu jakoś pomóc w niskie temperatury?  wstawić jakąś grzałkę czy coś? czy napalić ognisko pod blokiem silnika? Czy wymiana świec coś da? czy zetor nie ma jakiegoś grzania wbudowanego ? tu wygląda mi na jakąś grzałkę ale nie wiem co to jest ??   https://drive.google.com/open?id=1ze6u6N-2MZV4FvmV1jABY_95zXb10KwG
    • Przez masa777
      Witam.
      Zakładam temat na prośbę mojego sąsiada, który nie zna się zbytnio na komputerach.
      Ma ciągnik Deutz Fahr DX90 5 cylindrów chłodzony powietrzem. Problem, jest taki, że jak silnik jest zimny to odpala od strzała, ma moc i wszystko gra. Natomiast jak się rozgrzeje to można kręcić go pół godziny a i tak nie odpali. Trzeba odczekać aż ostygnie i wtedy odpala bez zająknięcia. Jest u nas w okolicy taki mechanik, który miał takiego DF i mówił że niby jakiś czujnik jest ale nie chciał powiedzieć co i jak, przywieźć ciągnik i on zrobi. W ostateczności tak się zrobi ale może własnymi siłami coś uda się naprawić. Macie pomysły co może być przyczyną tego problemu ?
    • Przez wikr2
      Witam. w moim Deutz Fahr 6160 po odpaleniu silnika bardzo ciężko wchodzą biegi 1 i 2. Linki są wymienione na nowe, na zgaszonym wchodzą bez problemu. Czy ktoś ma na to jakąś radę. Za podpowiedź dziękuję.
    • Przez Lukecki
      Witam
      Mam do kupna MFa 3115 z 90' roku, 115km skrzynia 16/16 40km/h tylko podobno jest problem z 3 biegiem, raz wchodzi raz nie. Facet mówi że to tylko w transporcie tego biegu sie używa i wtedy czasem nie wchodzi. Cena sporo mniejsza od rynkowej, jednak nie wiem czy warto zaryzykować 
      Co myślicie? 
      https://www.olx.pl/oferta/massey-ferguson-3115-CID757-IDxPlKw.html
  • Dodaj nową pozycję...
v