-
Podobna zawartość
-
Przez Hulaj_
Witam ,
pacjent to mf 6180 rok 95 skrzynia dynashift 4 półbiegi revers elektro-hydrauliczny, planuje wymienić olej oraz filtry w skrzyni i tutaj pojawia się kilka pytań:
Jaka jest pojemność skrzyni, chodzi oczywiście ile oleju należy dolać przy wymianie?
Gdzie znajdują się korek spustowy, uzupełniający oraz filtry ?
Jaki jest zalecany olej do tej skrzyni?
Ciągnik to nowy nabytek i duży przeskok z ruskiego i 60tki stąd brak wiedzy.
Pozdrawiam
-
Przez tre_k
Panowie wymienione nowe kable do akumulatora, nowy akumulator 120AH 870A, ciągnik ciężko pali, wręcz nie chce odpalać musze kręcić parę minut żeby zaskoczył... teraz pytanie czy można mu jakoś pomóc w niskie temperatury? wstawić jakąś grzałkę czy coś? czy napalić ognisko pod blokiem silnika? Czy wymiana świec coś da? czy zetor nie ma jakiegoś grzania wbudowanego ? tu wygląda mi na jakąś grzałkę ale nie wiem co to jest ?? https://drive.google.com/open?id=1ze6u6N-2MZV4FvmV1jABY_95zXb10KwG
-
Przez masa777
Witam.
Zakładam temat na prośbę mojego sąsiada, który nie zna się zbytnio na komputerach.
Ma ciągnik Deutz Fahr DX90 5 cylindrów chłodzony powietrzem. Problem, jest taki, że jak silnik jest zimny to odpala od strzała, ma moc i wszystko gra. Natomiast jak się rozgrzeje to można kręcić go pół godziny a i tak nie odpali. Trzeba odczekać aż ostygnie i wtedy odpala bez zająknięcia. Jest u nas w okolicy taki mechanik, który miał takiego DF i mówił że niby jakiś czujnik jest ale nie chciał powiedzieć co i jak, przywieźć ciągnik i on zrobi. W ostateczności tak się zrobi ale może własnymi siłami coś uda się naprawić. Macie pomysły co może być przyczyną tego problemu ?
-
Przez wikr2
Witam. w moim Deutz Fahr 6160 po odpaleniu silnika bardzo ciężko wchodzą biegi 1 i 2. Linki są wymienione na nowe, na zgaszonym wchodzą bez problemu. Czy ktoś ma na to jakąś radę. Za podpowiedź dziękuję.
-
Przez Lukecki
Witam
Mam do kupna MFa 3115 z 90' roku, 115km skrzynia 16/16 40km/h tylko podobno jest problem z 3 biegiem, raz wchodzi raz nie. Facet mówi że to tylko w transporcie tego biegu sie używa i wtedy czasem nie wchodzi. Cena sporo mniejsza od rynkowej, jednak nie wiem czy warto zaryzykować
Co myślicie?
https://www.olx.pl/oferta/massey-ferguson-3115-CID757-IDxPlKw.html
-

Rekomendowane odpowiedzi
Renault 110.54 sprzęgło
Załadunek silosów Agropart AS25 żmijka pionowa + skośna