Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. Mam w domu ciągnik deutz k 90 z 2006 roku na próbie przed zakupem i zauważyłem że półbiegi M i H działają dobrze ale po zmianie z M na L nie ma różnicy w prędkości tylko szarpie , zwalnia tak jakby sie ślizgał. Dzwoniłem do sprzedawcy mówił że cewka od półbiegu ale sam niewiem. Może ktoś miał podobne objawy

Opublikowano (edytowane)

Fajny ciągnik i nie wiem co o tym myśleć i chciałbym ze swojej strony coś się dowiedzieć żebym wiedział jak gadać z nim

A co Ty byś obstawiał według swojej wiedzy i praktyki

Edytowane przez badboy27
Opublikowano (edytowane)

Właśnie półbiegi H i M ładnie działają tylko na L zachowuje sie jakby sie ślizgał potem szarpnie i jedzie ale z prędkością jak na M nie wolniej i tak cały czas tylko na szybkich biegach bardziej to czuć. To tyłu jest tylko jeden półbieg właśnie L i normalnie jedzie

Edytowane przez badboy27
Opublikowano

Co to moze się dziwnego dziać że po spuszczonym hamulcu recznym mruga P i razem z nim napęd. Po odłączeniu wtyczki od czujnika przy hamulcu ręcznym dalej sobie mruga lub się swieci. 

Opublikowano

Tak po zaciągnięcia ręcznego załącza sie przód. Wiesz może czy jest jakieś miejsce gdzie się najczęściej przecierają bo najgorzej na szose wyjechać bo trzeba powoli bo cały czas mruga reczny i napęd

Opublikowano (edytowane)

Jak mogą być takie objawy gdy jest mało plynu to może i by się zgadzało bo przed tym mruganiem wymieniłem w lewym kole przewód hamulcowy bo zrobiła się dziurka i zalało mi koło od środka płynem

Faktycznie plynu mało tylko co tam dolac bo pisze na korku mineral oil i nic więcej?

Edytowane przez badboy27
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za podpowiedzi i faktycznie po wciśnięciu tego pływaka co idzie od korka kontrolki gasną ale powiedziałbym że bardziej kolor żółty. W sklepie mówią że LHM + będzie pasował

Edytowane przez badboy27
Opublikowano

Jak masz żółty plyn, to jest stary i lepiej go wymienić. W instrukcji piszą, że tam idzie DONAX TA, ale ten co kolega wyżej podał pewnie też będzie dobry.

Ja u siebie zmienilem na jakiś olej czerwony do skrzyń automatycznych i od razu hamulce zaczely dzialać łagodniej. a nie tak agresywnie jak poprzednio.

Opublikowano

Dziś już nie pamiętam, po prostu taki olej stał na warsztacie, bo byl kupiony na dolewkę do osobówki, więc go wykorzystałem.

Gdybym miał kupować, to kupił bym orginał w serwisie, bo tego niewiele idzie,więc koszty nie duże.

Opublikowano

Olej zalany i wszystko gra , dziekicwszystkim za pomoc.

Nie będę zakładał nowego tematu i może spróbuję tutaj.Dzisiaj pojawił się inny problem podczas pracy wspomaganie zaczęło słabo działać to znaczy działa bo jakby nie działało to bym z ładowaczem nie ukręcił ale jak wczesniej jedną ręką swobodnie kręciło sie kierownicą tak praktycznie nagle się zmieniło i trzeba dosyć mocno kręcić bo stawia opór. Nie wiem jak to jest w Deutz K90 czy ma osobną pompe do wspomagania i ona siadła bo wszystko inne działa ( ładowac, podnośnik ) czy może orbitrol. Oleju jest w skrzyni prawie max. Może ktoś miał podobne objawy to proszę o pomoc bo ciężko się jeździ

Pozdrawiam

Opublikowano
Dnia 25.02.2019 o 20:02, badboy27 napisał:

Witam. Mam w domu ciągnik deutz k 90 z 2006 roku na próbie przed zakupem i zauważyłem że półbiegi M i H działają dobrze ale po zmianie z M na L nie ma różnicy w prędkości tylko szarpie , zwalnia tak jakby sie ślizgał. Dzwoniłem do sprzedawcy mówił że cewka od półbiegu ale sam niewiem. Może ktoś miał podobne objawy

•  

Witam.

Mam taki sam problem w moim K410 z 2009r. - udało się zlokalizować usterkę z tym szarpaniem?

Dziękuję i pozdrawiam.