darsonspire Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Witam i jak w temacie i chcialem dodac ze potrzebuje ladowacza do ciagnika lamborghini spire jest to odpowiednik R2 ciagnik 90 konny i złożony jest wniosek na udzwig do 1600kg. Co byscie polecili a dokladniej jaka firma chwali sie obecnie najlepsza opinnia uzytkownikow, co byscie mogli mi podpowiedziec przy kupnie na co zwrócić uwage przy eweltualnym dogadywaniu u dealera? Osobiscie zastanawialem sie nad agromaszem oraz intertechem a i oczywicsie traktor nie ma adaptacji i czy robia ja firmy produkujace tury czy to trzeba gadac z dealerem czy owa produkuje?
robi57362 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 bdb opinie ma hydramet extrim intertecha mam osobiscie i oproch dwóch pierdół nie ma do czego sie przyczepic te pierdoly to może i moje niedogadanie przy zamowieniu
aprochota Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 A czego nie dogadałes? Bo też chcę zamówić ten ladowacz
robi57362 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 podłączanie 3 sekcji na szybkozlacza mam a trzeba bylo brać na suchoodcinajace albo jakąś tabliczke tak samo węże do rozdzielacza sa na szybkozlacza teraz brał bym na tabliczke . Brak wskaznika wychylenia ( z początku pracy 3-sekcyjnym bardzo pomocna po nabraniu wprawy zbedna ) . Amortyzator zaraz po gwarancji przestał działać 😡. A i tam 3 sekcja jest na elektrozawor i gdy otwiera sie 3 sekcje i puścić juz ten przycisk to nadal kilka sekund dziala 3 a nie 2 sejcja upierdliwe przy oborniku im zimniej tym czas wydłuża się
robi57362 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 a jeszcze przewody w ramie mogły by być
aprochota Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 A no i dobrze że to napisałeś bo teraz bardziej wiem o co biega
robi57362 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 gdyby mi ktoś napisał to ja bym tobie nie napisal bo bym o nich nie wiedzial
robert1226 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 26 minut temu, robi57362 napisał: a jeszcze przewody w ramie mogły by być Przewody w ramię to najgorsza kicha popatrz i je....a przy wymianie jak pęknie , a ładnie ułożone rurki co przeszkadzają ,te przewody w ramię to tylko womlet pcha a te ich tur to wielka kicha . Ja mam z metal-technik i nic zlego na jego temat nie mogę powiedzieć.
robi57362 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 a jak masz tam rozwiązana 3 sekcje tak jak pisałem wyżej?
Sokol2 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 ja mam ursusa 6a za 19 tys netto. 3 sekcja na elektrozaworze i działa ok. Szybkozłacza tez bym wymienił teraz, jedynie co mnie wkurza to przy wycinaku szczekowym jak juz ma bardzo ciezko zeby dociąć to mi delikatnie unosi na drugiej sekcji ale wycinak tnie do konca ładnie... Mam tez wolmeta 2b za 3900netto i tez nie narzekam do małego traktora akurat, wykonanie adekwatne do ceny
robert1226 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 A gdzie masz inaczej jak dzoj to i przycisk i elektrozawór . Działa dobrze bez zacięc .
robi57362 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 robert1226 no tak ale ja napisalem wyżej ze jak zalacze 3 sekcje przyciskiem i puszcze go to przez kilka sekund nadal jest aktywna 3 a nie druga i nie można przez chwile wysypac z otwartego krokodyla
Kris94 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 robi57362 - Myślałem że z moim turem czy elektrozaworem jest coś nie tak bo tak samo przez kilka sekund trzyma 3 sekcję i dopiero po chwili puszcza ale widać że one już tak mają, mnie też to trochę denerwuje bo można by pracować szybciej a czasami trzeba te kilka sekund poczekać żeby móc kontynuować szczególnie teraz, zimą. Też mam właśnie inter tech - a IT1600 od dwóch lat i w sumie oprócz tego elektrozaworu nie mogę złego słowa powiedzieć, na razie żadne luzy się nie pokazują, działa prawidłowo, inna sprawa że nie użytkuję go jakoś bardzo intensywnie więc nie wiem jak będzie za kilka lat lub u kogoś kto codziennie miałby przewozić nim sporo towaru.
robi57362 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Kris94 próbowałeś może przewody pozmieniać ? ja zbieram sie zeby w obieg tego elektrozaworu wstawić jakąś żarówkę zeby napiecie w przewodach spadlo szybciej lecz nie moge sie za to jakos zabrać do tego jeszcze grypa mnie zozlozyla
Kris94 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Nie, do tej pory nic z tym nie robiłem, generalnie czasami denerwuje ale przeważnie aż tak mi to nie przeszkadza, do tego najgorzej jest zimą a teraz właśnie pracuje mniej. Nie wiem czy to kwestia prądu bo on raczej działa 0/1 więc wątpię żeby tak długo spadało napięcie i przez to zamykało, otwierało.
Risto Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Panowie na 99% macie padnięty elektrozawór trzeciej sekcji od tego guzika (ta kostka z diodą z przodu ładowacza bojąca się wilgoci i wody) a nie, że tak ma być. Jak macie na gwarancji to reklamujcie bo to drogi interes kupić samemu. I kupować ładowacz i osprzęt tylko u dilera, bo producent nie sprzeda wam nic. Tylko u rzetelnego dilera co w każdej chwili pomoże serwisem 24/h i spytajcie jak coś wam padnie to czy na swój koszt do niego traktor z ładowaczem dostarczacie czy na jego koszt lawetę daje, gdy warunki nie pozwalają na podwórku tego robić np. mrozy, śnieg, deszcze. Podstawa by dobrze wymierzyć konstrukcje nośną. Mocowanie dżojstika brać na mocowanie przy szybie czołowej no chyba, że niema tam gdzie przykręcić, bo plastikowy błotnik to kiepska sprawa a i musi być swobodne korzystanie z niego by inne dźwignie nie przeszkadzały. Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Risto
robi57362 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 u mnie było tak odrazu po montażu a gwarancja już sie skończyła niestety
Rekomendowane odpowiedzi
Czujnik poziomu paliwa Ursus/Zetor
Zaczep Pitonfix do Kuboty M5 112