Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. Ostatnio spotkałem się z pewnym ogłoszeniem o wysłodkach buraczanych z buraka ćwikłowego-czerwonego. W interneci nie mogę znaleźć żądnych informacji o takich wysłodkach. Sprzedawca twierdzi że mają taką samą wartość jak wysłodki z buraka cukrowego. Miał ktoś doczynienia z takimi wysłodkami i może coś więcej o nich powiedzieć? Jak się zakiszają, jak bydło je pobiera i czy mają jakąś wartość czy to zwykły zapychacz?

Opublikowano

Z buraka ćwikłowego nie robią cukru to wysłodki nie mogą być ,tak jak sołtys pisze może wytłoki po produkcji soku

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Tak wg mnie to tu i tu jest odciagan ale sam burak czerwony jest bardziej wartościowy od cukrowego

nie

Może i bardziej wartościowy ale jeżeli odciągniemy z niego ten sok to ten wytłok za dużej wartości już może nie mieć

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Helioscor
      Witam
        Jesteśmy bezpośrednim przedstawicielem producentów surowców paszowych. W Polsce zaopatrujemy aktualnie kilku największych producentów paszowych, a w tej chwili chcemy dotrzeć również do małych i średnich mieszalni pasz jak i indywidualnych gospodarstw rolnych. Produkty przez nas oferowane są najwyższej jakości, o stałych parametrach.  Obecnie wdrażamy certyfikaty GMP+ dla naszych produktów. Podawane ceny są orientacyjne. Jesteśmy w stanie przebić każdą ofertę na rynku jeśli chodzi o drożdże alkoholowe/spirytusowe oraz produkty wysokobiałkowe na bazie drożdży. Jednocześnie oferujemy bardzo atrakcyjne zasady współpracy.   Naszym głównym produktem jest KBReko M70 - koncentrat białka roślinnego zawierający min. 67% białka (zalecany dla bydła, ze względu na zawartość do 2% mocznika paszowego). Jest zamiennikiem śruty sojowej oraz mączki rybnej, natomiast białko z naszego produktu jest znacznie tańsze niż to uzyskiwane z innych produktów, dzięki czemu pozwala osiągnąć znaczne oszczędności.     KBReko -  bez zawartości mocznika. Posiada 67-70% białka.   Cena za KBReko M70 i KBReko - ok. 1950-2000 zl netto, z dostawą do Klienta, pakowane w bigbagi. Cena oczywiście do negocjacji w zależności od ilości zamówień, terminów płatności.     Drożdże alkoholowe oraz drożdże spirytusowe - 45-47% białka - cena ok. 1550-160 zl netto, z dostawą, pakowane w bigbagi.   Posiadamy także: - mączka rybna - 64% białka - wysłodki buraczane niemelasowane - w cenie 780-820 zl netto (8% vat), z dostawą, pakowane w bigbagi.  - drożdże piwne - wkrótce będą w ofercie - gliceryna paszowa 82-85% - DDGS - kiełki pszenne - inne produkty w zależności od zapotrzebowania Klientów - ziarno soi  - nawozy mineralne itp.   Realizujemy tylko dostawy całosamochodowe, możemy zapewnić dostawę w dowolne miejsce w kraju, bezpośrednio do Klienta.      Na wszelkie pytania odpowiem!    helioscor@wp.pl    
    • Przez NEONATUS
      Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów,
      Mam nowe konto na agrofoto.pl i to mój pierwszy post. Założyłem wątek specjalnie dlatego, gdyż mam jedno ważne dla mnie pytanie.
      Posiadam dostęp do takiego produktu jak suszone młóto browarniane granulowane w Big-Bag w rozsądnej cenie, a jako że jestem hodowcą bydła mięsnego na niewielką skalę, chciałbym się dopytać bardziej zaawansowanych użytkowników których jest tutaj naprawdę sporo, o zastosowanie takiego produktu w dawce żywieniowej.

Bardzo proszę wskazać mi, czy jest sens zakupu takiej paszy, ile kilogramów dla sztuki w wadze 500 kg na dobę, jakie to przyniesie korzyści i przede wszystkim jak to wypada na tle wysłodków buraczanych suchych granulowanych? Który produkt będzie dla mnie lepszy?

Zdaję sobie sprawę że pytanie jest bardzo ogólne, a odpowiedź na nie wymaga podania większej liczby szczegółów, takich jak intensywność opasu, rasa zwierząt, ilość i jakość pasz objętościowych i treściwych, ale mimo to uprzejmie proszę o jakieś wskazówki co do sensowności wprowadzenia młóta i jak to wypada na tle wysłodków buraczanych.

Odwiedzającym wątek życzę miłego dnia i zapraszam do udzielania się. Wszelkie opinie i komentarze mile widziane.

Pozdrawiam.
    • Gość johny22
      Przez Gość johny22
      Witam, 
      poszukuje usługi siewu buraka cukrowego z systemem GPS i rozłączaniem sekcji, Powiat Krotoszyn Gostyń 
    • Przez AboundPL
      Wiecie może gdzie w mazowieckim/podlaskim/warmińsko-mazurskim kupić wysłodki/młóto i w jakich cenach?
    • Przez jajonasz
      Cześć, mam(znaczy będę miał) jakieś 20 arów buraków pastewnych i z 10 arów ziemniaków, czy istnieje jakiś oprysk chwastobójczy którym mógłbym opryskac obie uprawy? Czy trzeba osobno, jeśli tak to polećcie coś dobrego
      Czy np sencorem można by prysnać przedwschodowo buraki pastewne? 
      Pozdrawiam 
  • Dodaj nową pozycję...
v