Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 godziny temu, Azor07 napisał:

Brzegowy( Małopolskie )

słabo ale dobrze że coś sie zaczyna ruszać w cenach ja miałem propozycje 8 zł brutto od Tomexu ale też kazał sie wstrzymać. Ogólnie i tak mam sprzedawać początkiem marca bo paszy do poru mam

 

  • Like 1
Opublikowano

ozzborn napisał:

2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Getmor też do mnie dzwonił za bykami więc widać szukają towaru.

i co im powiedziałes ? ze sprzedałęs po 14 zł ?

Powiedziałam że Ty im oddasz za darmo bo przecież to twoje hobby.

pit17 napisał:

2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Getmor też do mnie dzwonił za bykami więc widać szukają towaru.

A jaką cene proponowali?

 

Dawał tylko 13zl.

Opublikowano
22 godziny temu, Kamilek1 napisał:

Ludzie wstrzymacjcie sie jeszcze  z sprzedaza ze 2 tyg choc wiadomo czasem to nie latwe a cena wroci do normy, tylko na prawde trzeba nie sprzedawac nic chyba ze ktos naprawde ma ,,noz na gardle''

Popieram niech się wstrzymuje kto może

  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Berthold napisał:

Właśnie dostałem takiego eska

Witam.  Po 3tyg. Bałaganie i propagandzie na rynku wolowym. Ceny. Byki.6.5-7.3 jalowki. 6-7. Krowa. Do 5.3. Robimy uboj z koniecznośći w gos. Wsady i sprz. Cielaka. Aktualne. Pozd. 

... Panowie myślę że wiosna powoli ale nadchodzi... 

dostałem też tego esemesa to właśnie firma z osiecznej

  • Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, Optimus napisał:

I dobrze niech proszą o towar  i dobrze płacą 8za byka i 6za krowę to już będzie jako tako

Możliwy scenariusz jest taki że cena będzie rosnąć jeszcze przez następny tydzień a potem ubojnie zagrają stary numer: cena znowu w do dołu żeby wywołać panikę wsrod sprzedających. 

Ktoś się zgadza zemną???

  • Like 2
Opublikowano

myślę że nie masz racji przez tydzień nie odrobią zaległości , a takim pisaniem robi się panika BO ZTANIEJĄ spokojnie nie sprzedawać od razu całych zasobów bydła , bo będom mieli za dużo do wyboru , po trochu wypychać nie na siłę zmusiliśmy ich do podwyżek zmusiliśmy ALE RAZEM żeśmy przystopowali  ze sprzedażą ,przecież ubojnie bez bydła nie mają racji bytu , no co żle mówie ?

  • Like 1
Opublikowano

Ale mi nie o to chodziło. Chodziło mi o to żeby przetrzymać ich zagrywki i jak to przetrzymamy to będą ceny wyższe od tych przed afery. 

A poza tym nasza wołowina (z młodego bydła)  jest bardzo dobrej jakości w europie i powinniśmy (chodowcy) na niej więcej  zarabiac a nie firmy chandlujace nią. 

Opublikowano

Jak było to wietrzenie magazynów u chłopów to szło dużo po 450 500 kg bo ło Panie zara Polsat co znajdzie i wogóle nie będą brać.na rynku w najbliższym czasie może się nie źle popierdolić tylko tym razem w drugą stronę.

Opublikowano

Bardzo dobrze mówisz kolego. To my zmusiliśmy ich do podwyżek  bo po prostu przestaliśmy odstawiać bydło. Nie sprzedawajmy od razu całych stad tylko pojedyńczo najlepiej gdy już musimy.Sami wymusiły cenę

Opublikowano

powiem tak pojedynczo nas wyduszą jak psy , ale razem ....... to już co innego , bez bydła to oni są bezrobotni ,  kto będzie miał większy kłopot , my czy oni ,owszem kto nie potrzebuje pieniędzy ? ale oni też mają umowy kontrakty itd w przyszłym tygodniu z tego co słyszałem żydzi mają wrócić co im powiedzą sory ale niema co poderżnąć  .Mają im zapewnić towar ,przytrzymywać do bulu ile wytrzymamy ja mam też na sprzedaż ponad 900 kg wejść już się nie da poje przez okno koszmar kase potrzebuje jak powietrza dziś mogłem sprzedać po 8.10 brutto NIE NIE I CH..J wytrzymam jeśli sprzedałbym w zeszłym tygodniu ok 18 tysi w plecy warto walczyć o swoje na upartego jeszcze długo mogę się z nimi kopać obcinam koszty gdzie mogę i uważajcie co piszecie co najmniej trzy podmioty skupujące tu czuje 

  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Tylko te hamowanie sprzedaży na dłuższą metę to niewiele da a pozatym sporo gospodarstw po suchym 2018 nie zebrało objetosciowych pasz tak żeby na spokojnie starczyło do nowego sezonu i będą musieli sprzedać 

Opublikowano
22 godziny temu, marcinski napisał:

Duży zakład , zatrudniający masę Ukraińców . Spora flota samochodów . Pracuję po sąsiedzku w zakładzie stolarskim , i widzę codziennie transporty ze zwierzętami . Małe byczki  sprzedaję handlarzom , cieliczki latem płacili po 12 zł , stare krowy po 6,5 ze skitką 7 % , o bykach nic nie wiem , bo u nas prawie nikt nie chowa . W okolicy są jeszcze dwa zakłady i nie są gorsze od Kabanosa

 .  A wam jak teraz płacą ? .

u nas płaca dos dobrze za krowy do 6 zł no a za byki płaca teraz do 7,40 ale musi b yc taki przeszło 650 kg na czysto za krowy mniej płaco unas niż u was a tuczniki po ile uwas kupują ?? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

    • Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048



    • Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v