Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Regał
Opublikowano

Ludzie wstrzymacjcie sie jeszcze  z sprzedaza ze 2 tyg choc wiadomo czasem to nie latwe a cena wroci do normy, tylko na prawde trzeba nie sprzedawac nic chyba ze ktos naprawde ma ,,noz na gardle''

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Sokol2 napisał:

podyma dzis dzwonił ze chce przyjechac po 2 dobre hf i dwa mm po 7 netto... kasa potrzebna na wczoraj ale nie wiem czy potwierdze szkoda... przed zamieszaniem dawał prawie 8zł

ten Podyma wczoraj 6,2 - 7,5 netto

Opublikowano

no skoro za krowy tyle to cena bardzo dobra na żywą będzie 6 zł 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mateusz111992 napisał:

witam mam pytanie co sondzie o Bm Kobylin ??

jak masz swoją wagę i kasa zanim byki opuszczą podwórek można handlować.

A jak byki wyjadą bez zapłaty to różnie to bywa, hehehe 

jeden sprzedał 4 byki nie zapłacili mu jak zadzwonił po kasę to usłyszał  ze jest oszustem bo sprzedał im chore byki i to oni od niego powinni domagać sie odszkodowania, sprawa w sadzie.

Zresztą poczytaj sobie w internecie na handlu z nimi  ludzie gospodarstwa potracili. A w zeszłym roku jak zarłak złamał mi noge to ""zdechł"  wiec oddałem go do stokłosy. i gadałem z kierowcą to mówił jak jego znajomi kupili od nich 80  tzw. rasowych cielaków to po 3 miesiącach zostały się ..... 2 !!!!. 

Oczywiście oficjalnie są  dwa przedsiebiorstwa BM Kobylin  i mija się z udciwością  zawsze to drugie, hehehe  

Edytowane przez tyran3
Opublikowano (edytowane)

Często przewija się tu nazwa Kabanos i Kojs . To jest nazwa zakładu z mojej miejscowości i nazwisko właściciela . Powie mi ktoś czy to chodzi o zakład z Jabłonki , czy zbieżność jest przypadkowa ? .

Edytowane przez marcinski
Opublikowano
1 minutę temu, marcinski napisał:

Często przewija się tu nazwa Kabanos i Kojs . To jest nazwa zakładu z mojej miejscowości i nazwisko właściciela . Powie mi ktoś czy to chodzi o zakład z Jabłonki , czy zbieżność jest przypadkowa ? .

tak to chodzi o ten zakład a jest cos z nim nie tak bo unas on jest najlepszym kupującym 

Opublikowano

Duży zakład , zatrudniający masę Ukraińców . Spora flota samochodów . Pracuję po sąsiedzku w zakładzie stolarskim , i widzę codziennie transporty ze zwierzętami . Małe byczki  sprzedaję handlarzom , cieliczki latem płacili po 12 zł , stare krowy po 6,5 ze skitką 7 % , o bykach nic nie wiem , bo u nas prawie nikt nie chowa . W okolicy są jeszcze dwa zakłady i nie są gorsze od Kabanosa

13 minut temu, mateusz111992 napisał:

tak to chodzi o ten zakład a jest cos z nim nie tak bo unas on jest najlepszym kupującym 

.  A wam jak teraz płacą ? .

Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

ten Podyma wczoraj 6,2 - 7,5 netto

koledzy mam prośbę mógł bym prośić o numer podymy mam do jego pośrednika ale cenę ten podaje o 4o gr w dół a numeru nie chce podać jeśli można

Opublikowano

na początku stycznia miałem oferte od Biernackiego za byki hf dobrze zbudowane waga srednia wszyskich sztuk ponad 800kg - 7,6 netto!!! Trzeba czekać tak jak przedmówcy wyzej piszą, cierpliwosci panowie Pozdrawiam

• Like 1
Opublikowano

Jeżeli chodzi o zakład Kabanos to chyba dobrze płacą trzy lata temu chcieli przyjechać po jalowki do mnie  i sasiada najlepsza cenę dawali niż u nas .wtedy już tam był zatrudniony Jarek z mokobud od rudego oczywiście to mojego sąsiada bliska rodzina. Znawcy tematu wiedzą o co chłodzi. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v