Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Odsadki mięsne
Opublikowano
52 minuty temu, tomcio124d napisał:

taka informacje dostałem od przedstawiciela nie wiem jak w praktyce ale tak wycenił. Posiadam czysto rasowe limuzyne ale tylko 5 szt. i w takim przypadku tylko klasa  E  coś mówił nie całe 15 netto

14,8 netto , warunek tłuszcz minimum 3. Tyle jest realne.

Opublikowano
47 minut temu, tomcio124d napisał:

nie odstawiłem to nie wiem ale tak proponował jutro jeszcze raz zadzwonię i sie podpytam szczegółowo. wyjasnie wtedy dlaczego tak

Jeżeli naprawdę masz coś na sprzedanie to nie  handluj z nimi na WBC tylko na żywą. Chyba odszukam fakturę sprzed kilku lat i wrzucę jak mi 2 młode krowy 650 kg rozliczyli, mało tego ważone na ich wadze miałem u innego odbiorcy 5,5 zł za kg to 3300 za szt by wyszło a oni za jedną mi dali 3100 a za drugą 2500. Wagi drastycznie spadły przed ubojem przez kilka godzin.

Zapewniali wtedy że wyjdą po 6 zł

Opublikowano
3 minuty temu, szaman1 napisał:

Jeżeli naprawdę masz coś na sprzedanie to nie  handluj z nimi na WBC tylko na żywą. Chyba odszukam fakturę sprzed kilku lat i wrzucę jak mi 2 młode krowy 650 kg rozliczyli, mało tego ważone na ich wadze miałem u innego odbiorcy 5,5 zł za kg to 3300 za szt by wyszło a oni za jedną mi dali 3100 a za drugą 2500. Wagi drastycznie spadły przed ubojem przez kilka godzin.

Zapewniali wtedy że wyjdą po 6 zł

ogólnie odstawiam już im dośc długo i nie narzekam nie zawsze było kolorowo ale przeważnie więcej mi wychodziło niz nie którzy pośrednicy proponowali. Najlepiej u nich wychodzą sztuki w wagach do 700kg

Opublikowano
4 minuty temu, tomcio124d napisał:

ogólnie odstawiam już im dośc długo i nie narzekam nie zawsze było kolorowo ale przeważnie więcej mi wychodziło niz nie którzy pośrednicy proponowali. Najlepiej u nich wychodzą sztuki w wagach do 700kg

bo u nich waga bije  tylko do 700

Opublikowano
8 godzin temu, karolr2 napisał:

Zna ktoś firmę agrobyk, bo nie zła propozycje dali za byki

ja sprzedawałem do nich kase na 2 dzień na koncie 5 sztuk szło do nich chyba na 10 stronie   onych pisałem  

Opublikowano
Dnia ‎12‎.‎01‎.‎2019 o 22:17, JarekBazydlo napisał:

Możesz czekać tylko żeby czasu Ci starczyło:) A jaki towar ma sołtys trudno powiedzieć bo pisać można wiele. A za wiele nie pokazuje jakie ma opasy...

Pochwal się na af ze byki sprzedałeś do Getmoru po 13,8 U klasa. Bizmesmen 😁

Opublikowano

Można było się domyślić. Jak pisał byki jechały 20 min  a do Getmoru ma niecałe 30 km. Wystraszył się chłopak Warmii. 

Opublikowano

Kuzynki Mąż a mój dobry kolega sprzedał 36 sztuk odsadków w wadze 180-240 w cenie 10 brutto przeliczył na kalkulatorze ile mu zostało (kupował cielaki o odpajał i je opasał)  że zarobił na miesiąc na czysto 1700zł mówi że pier**li ten interes 

Opublikowano

Niech kupi sobie 100 i je odchowa i będzie miał 5 tys na miesiąc .nikt nie  mówił że będzie łatwo.. 😉

teraz nim za coś się weźmie to najpierw niech weźmie w reke kalkulator.

a dodatkowo  jeśli mu nic nie padło to powinien się cieszyć 

Opublikowano
8 godzin temu, zkordalski napisał:

Kuzynki Mąż a mój dobry kolega sprzedał 36 sztuk odsadków w wadze 180-240 w cenie 10 brutto przeliczył na kalkulatorze ile mu zostało (kupował cielaki o odpajał i je opasał)  że zarobił na miesiąc na czysto 1700zł mówi że pier**li ten interes 

to i tak że coś zarobił  180 kilo po 10 złotych to na pewno nie zarobił

Opublikowano

claas98s napisał:

Dnia ‎12‎.‎01‎.‎2019 o 22:17, JarekBazydlo napisał:

Możesz czekać tylko żeby czasu Ci starczyło:) A jaki towar ma sołtys trudno powiedzieć bo pisać można wiele. A za wiele nie pokazuje jakie ma opasy...

Hahahaha... Coś masz słabe źródło. Tak dokładam do opasow dlatego idę cały czas w tym kierunku:) Każdy pisze jak się nie opłaca a każdy trzyma po szopkach opasy.... ehhh brak słów.

Opublikowano (edytowane)

@JarekBazydloChyba brak argumentu 

12 godzin temu, TelefonyRadom napisał:

Niezły troll ... 

OSi ma chyba 5 gr dopłaty  do E do U  więc wątpię że za 5  sztuk ci dawali więcej niż za 80 sztu stałemu dostawcy  rolnikowi 

Wiesz na ttemat tego kto trolluje lepiej się powstrzymać 

A co powiesz o koledze który wypowiadał się 2 posty przede mną?

11 godzin temu, szaman1 napisał:

zadzwoń do Brzegowego często jeździ w ten teren i dużo lepiej płaci.

Z tego co wiem to @karolr2 jest gdzieś z południa 

9 godzin temu, claas98s napisał:

Chiba coś Ci się pomyliło 

Jarek nie dałby się wyruchać🤔

Edytowane przez soltys48
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v