Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Żniwa 2025
Opublikowano
4 godziny temu, robi57362 napisał:

poszły 2 jalowki mięsne srednio 640 kg po 8 brutto potracenie 8%

To ladna cena. Podobna cena jak bym sprzedał średniego hf-a, wiec za jałowkie nie ma co narzekac.

Opublikowano
1 godzinę temu, kondzio0 napisał:

To ladna cena. Podobna cena jak bym sprzedał średniego hf-a, wiec za jałowkie nie ma co narzekac.

To za dobrego hf bierzesz po 8,30 czy więcej? 😂😂 pochwal się kto tak dobrze płaci 

Opublikowano
37 minut temu, robi57362 napisał:

nie trzeba jeżeli nie masz swin . co do mojej ceny to potracenie wysokie a i jalowki byly bardzo ładne tylko małe

Jakie kurde małe ? 640 kilo to mało ? Chłopy, nie dajcie robić się w konia , jałówka 240 kg na wbc to już normalna cena. Czyli na żywo jakaś mięsna sztuka 450 kg .

• Like 2
Opublikowano

wczoraj sprzedana krowa 12 lat sm 730 kg [sam sie zdziwilem] brutto 5,7 potracenie 6%, 

buhaje w okolicach 8 zl brutto na zywa wage, ceny jeszcze mialy spasc,

w mojej wsi nie zostala juz ani jedna sztuka bydla- i tak dlugo sie bawilem........dziwne uczucie- w zimie nie ma po co wczesnie wstawac, czlowiek przyzwyczajony od dziesiatek lat a tu koniec😥

Opublikowano
35 minut temu, jacus napisał:

wczoraj sprzedana krowa 12 lat sm 730 kg [sam sie zdziwilem] brutto 5,7 potracenie 6%, 

buhaje w okolicach 8 zl brutto na zywa wage, ceny jeszcze mialy spasc,

w mojej wsi nie zostala juz ani jedna sztuka bydla- i tak dlugo sie bawilem........dziwne uczucie- w zimie nie ma po co wczesnie wstawac, czlowiek przyzwyczajony od dziesiatek lat a tu koniec😥

Wstaw nowe... 😁😁😁

Opublikowano
Dnia ‎09‎.‎01‎.‎2019 o 08:43, JarekBazydlo napisał:

Zapraszam pokaże fakture:)

jak nie chcesz to nie musisz wierzyć ja  wiem ile warzył byki bo ważone na mojej wadze. a co do Lm to on miał 18 miesięcy a H-F miał po 24 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v