ChiquitaB Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Witam. Mam problem ze śrutownikiem bijakowym skjold. Od dłuższego czasu słabo ciągnął i ostatnio praktycznie w ogóle, tzn jak go włacze to idzie normalnie a po chwili przestaje ciągnąć. Rozebrałem i nie bylo jednej lopatki na wyrzutniku a druga minimalna juz to dorobilem nowe ale nic nie zmienilo sie. Czy sita moga byc tu problemem? Nie ma zadnych nieszczelnosci na ssacych. podpowie ktos? Ewentualnie jakie sita lepsze oczkowe czy szczelinowe bo teraz mam oczkowe a srutuje dla bydla pszenzyto
sebe1033 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 a sita te same jakby oczka były za małe to może się zabijają i po robocie , szczelinowe w zwykłym bijaku to mi zalepiały się owsem
wladek313 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 u mnie bin słabo ciągnął bo worek odpylajacy był zalepiony
PRZMAS19821982 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 to tez moze byc wina zapchanych workow odpylajacych,, i wtedy tez slado ciagnie, opruznij worki z pylu,, sita lepsze sa szczelinowe,,
ChiquitaB Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Sprawdze z tymi workami bo w sumie w wilgotnym miejscu stoi srutownik. Ale staram sie na bieżącą oprozniac albo na zdjetym jednym sprobuje ruszyc go. A sita szczelinowe jaka wielkosc polecacie dla bydla? Bo powiem wam ze jak juz nie ciagnie i go wylacze i rozbiore to na sitach srut lezy tak do 1/3 wysokosci bebna Edytowane 16 Grudnia 2018 przez ChiquitaB
ZELKOW Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 a w dobrą strone silnik chodzi ? bo może nie daje rady wypchnąć śruty bo jak odwrotnie chodzi to pod innym kątem jest wylot do mieszalnika, jeśli to nie pomoże sprawdź przy ssawie czy odpowiednio dużo zasysa powietrza bo jak za dużo zboża zaciągnie to w wężu staje
ChiquitaB Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2018 Jest niby ten amperomierz i ciagle pokazuje praktycznie brak obciazenia i nawet po glosie slychac ze nie ma obciazenia. Mam srutownik i przy nim zbiornik na zboze 500kg razem z mieszalnia dolot krótki i regulacja ilosci tez jest, kiedys nie bylo problemu. z pradem nic grzebane nie bylo ale i tak sprawdze czy dobrze chodzi
Bartek933 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Pierwsze to zmniejsz siłę ciągu, i zmień sita na szczelinowe
ChiquitaB Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2018 Teraz mam sita 3mm chcialbym 4 albo 5 to szczelinowe jakie?
Rekomendowane odpowiedzi
lamborghini premium 1060 proszę o pomoc
Owies Lion