-
Podobna zawartość
-
Przez DamianGabana
Witam ,
Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????
U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto
-
Przez elpolacco
Sprzedam silos na zboże.Pojemność ok. 10T. Wymiary widoczne na zdjęciach.
Średnica zbiornika: 2.4m
Wykonane z blach o grubości: 3mm.
Zbiorniki czyste, magazynowane były w nim tylko pasze.
Miejscowość: Wolbrom (małopolskie)
Możliwość transportu w dowolne miejsce w okazyjnej cenie.
Cena: 3000zł.
Zdjęcia w ogłoszeniu:
https://allegro.pl/silos-paszowy-zbiornik-na-zboze-10t-i7453786433.html
Więcej informacji udzielę telefonicznie
Tel. 5O2 O21 846
-
Przez Taurus83
Jak myślicie zdałoby to egzamin?
Podłogą beton.
Ściany wysokie na 2-2.5m z blachy trapezowej. Słupy metalowe co tyle metrów ile trzeba. Przykrycie z plandeki opierajacej się na trókątnych poprzeczkach jak w naczepie ciezarowej.
Silos byłby przejazdowy. Szerokość powiedzmy 8 metrów. Długi ze 20. Jedna sciane możnaby dostawiac z gotowych elementów a na drugiej zrobić drzwi. Blachę używaną można kupić bardzo tanio. Słupy też po cenie złomu. Plandeka jak do przyczep na metry. Trójkąty wyspawać i gotowe. Albo nawet z amelinium zrobic zeby bylo latwo montować. Raczej przez zimę bym tam nie trzymał ale do grudnia? Koszt na szybko policzony to ok 15 tys. Ok 250-300 ton pszenicy by weszło do takiego magazynu
-
Przez Kondzio342
Witam Jestem zainteresowany zakupem Bina na zboże chodzi o ladownosc okolo 20-30 ton. Jakiego wybrac producenta zalety i wady. Jaka firme montujaca wojewodztwo łódzkie. Moze ma ktos jakieś namiary. Prosze o propozycje i opinie. -
Przez michal_19
Czy zaprawiajac pszenżyto zaprawą i nawozem donasiennym łączycie razem te zabiegi , czy najpierw zaprawa potem nawóz. Chciałbym zaprawic kinto duo + primus b+ i nie wiem czy robić to oddZielnie czy razem.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Hodowla bydła na obornik-pomysł na biznes czy głupota?
Żyto