Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , przymierzam się do zakupu nowego  ciągnika i chciałbym usłyszeć wasze opinie ,rady na ich temat ,który byście sami wybrali i wgl . Interesuje mnie New holland T5 100 electro command i to jest główny wybór ,ale dostałem tez ofertę w bardzo podobnej cenie na Case farmalla 95c i tutaj chciałbym poznać wasze opinie na temat tych ciągników ,czy case od nh czymś się różni czy to tylko kwesta koloru ? A może polecicie jakiś inny ciągnik ,który można porównać do tych? Z góry dziękuje i pozdrawiam 😉

Opublikowano

Jeśli w obu masz tą samą skrzynię biegów to generalnie po za kolorem zewnętrznym i środka kabiny niczym się nie różnią. Gdybym ja miał tak wybierać to wybrałbym Case bo w NH nie podobają mi się w ogóle lamy :/ no ale to mój gust i to nie ma wpływu na to co Ty wybierzesz. Ważniejsze jest chyba w wypadku tych dwóch ciągników to jaką masz odległość do dilerów i serwisu, ostateczna cena jaką wynegocjujesz, cena późniejszych przeglądów, oraz opinie o samym serwisie i podejściu do kupującego po sprzedaży ciągnika.

Opublikowano

Normalnie Steyr jest droższy w porównywalnych modelach ale różnie to bywa bo czasem diler ma promocję bądź ma ciągnik z minionego roku na stanie i może poważnie zejść z ceny więc warto może i tym się zainteresować. Tu też różnice będą głównie kolorystyczne i stylistyczne ale będzie też ciszej w kabinie bo Steyr ma trochę lepsze wygłuszenie kabiny oraz może być trochę jakiś dodatków typu więcej świateł roboczych no bo klima to raczej jest w każdym.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, extrabyk napisał:

Jeśli w obu masz tą samą skrzynię biegów to generalnie po za kolorem zewnętrznym i środka kabiny niczym się nie różnią. Gdybym ja miał tak wybierać to wybrałbym Case bo w NH nie podobają mi się w ogóle lamy :/ no ale to mój gust i to nie ma wpływu na to co Ty wybierzesz. Ważniejsze jest chyba w wypadku tych dwóch ciągników to jaką masz odległość do dilerów i serwisu, ostateczna cena jaką wynegocjujesz, cena późniejszych przeglądów, oraz opinie o samym serwisie i podejściu do kupującego po sprzedaży ciągnika.

No właśnie w nh jest skrzynia electro command a w case dual command i dlatego bardziej przekonuje mnie nh ,ogólnie chyba masa własna jest około 1 tonę większa niz case ,a dilerow i serwis mam obu bardzo blisko ,dzięki za odpowiedz 😉

Opublikowano
3 minuty temu, mari885 napisał:

ale odpowiednikiem t5 jest farmall U a nie C

No faktycznie i nie wiadomo czy autor postu się pomylił czy o tym nie wiedział bo jeśli Farmall C to jednak sporo niższa seria i różnice będą dość duże.

Opublikowano
5 minut temu, mari885 napisał:

ale odpowiednikiem t5 jest farmall U a nie C

Rozumiem ,ale turaj  chodzi mi o cenę ,bo te modele co podałem to jest bardzo zbliżona do siebie ,a farmall U byłby już pewnie droższy 

Opublikowano
2 minuty temu, Lampard16 napisał:

No właśnie w nh jest skrzynia electro command a w case dual command i dlatego bardziej przekonuje mnie nh ,ogólnie chyba masa własna jest około 1 tonę większa niz case ,a dilerow i serwis mam obu bardzo blisko ,dzięki za odpowiedz 😉

Z tego wynika,że się nie pomyliłeś i rzeczywiście chodzi Ci o Farmall C bo w innym wypadku nie może być różnicy w masie na poziomie jednej tony. Jeśli za Farmalla C chcą tyle co za tego NH to chcą żebyś ostro przepłacił bo to dużo niższej klasy ciągnik...zobacz chociażby różnicę w zwolnicach !

Całkowicie nie zrozumiała polityka firmy CNH bo ciągniki z bliźniaczych serii wszystkich trzech marek NH, Case i Steyr są produkowane w tych samych zakładach z tych samych części przez tych samych pracowników. Różnią się tylko detalami wyposażenia i kolorem-stylem "blach" i wnętrza tak więc różnice w cena powinny być marginalne a tak nie jest.

Opublikowano
1 minutę temu, extrabyk napisał:

Z tego wynika,że się nie pomyliłeś i rzeczywiście chodzi Ci o Farmall C bo w innym wypadku nie może być różnicy w masie na poziomie jednej tony. Jeśli za Farmalla C chcą tyle co za tego NH to chcą żebyś ostro przepłacił bo to dużo niższej klasy ciągnik...zobacz chociażby różnicę w zwolnicach !

Zgadza się , farmalla C można porównać z new hollandem t5 ale już tej pierwszej wersji co była na początku , tutaj jak pytałem o oferte new holland t5 95 w tym samym wyposażeniu co case farmall 95 c ,to cena była o jakieś 20 tys mniejsza na korzyść nh ,dlatego kierowałem się cena podając te modele do porównania 😉ale brawo za spostrzegawczość 

Opublikowano
wiem bo mam case farmala u95 identyko jak t5 95....cene tez krzyczeli 20 wicej ale jak posiedzialem ze nie bede przeplacal za kolor i kupie nh to i cene potrafili zrobic normalna
  • Like 1
Opublikowano

T5 Utility (dawna T4) - Farmall C - Steyr Kompakt, zdecydowanie Steyr, ewentualnie niebieski. Popytaj o T5 tier 4a klase większy. Różnice nie wielkie ale nie tylko różnią się maskami i kolorem.

Opublikowano

człowieku to są 2 różne ciągniki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Case Luxxum/Steyr Kompakt porównaj do T5 EC i wyjdzie zdecydowanie drożej Case

Case i Steyr są w tych samych cenach a jak Wam diler wmawia, że tak nie jest to mu powiedz, że go żegnasz i papa

Opublikowano
6 minut temu, sumek666 napisał:

człowieku to są 2 różne ciągniki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Case Luxxum/Steyr Kompakt porównaj do T5 EC i wyjdzie zdecydowanie drożej Case

Case i Steyr są w tych samych cenach a jak Wam diler wmawia, że tak nie jest to mu powiedz, że go żegnasz i papa

Wiem ,ze są to różne ciągniki ale wystarczy  czytać ze zrozumieniem poprzednie posty ,wtedy byś wiedział o co mi chodzi ...

Opublikowano

Nawet nie ma co się zastanawiać między tymi dwoma ciągnikami, wybierz NH! Możesz go wyposażyć w amortyzowana przednia oś i kabinę, a w Farmallu C (odpowiedniku dawnej NH T4) tylko fotel pneumatyczny (patrzac na komfort pracy). T5 to już wyższa kategoria, lepiej będzie sobie radził z ciężkimi maszynami. 

Opublikowano
8 minut temu, Piotrek5060YouYube napisał:

Nawet nie ma co się zastanawiać między tymi dwoma ciągnikami, wybierz NH! Możesz go wyposażyć w amortyzowana przednia oś i kabinę, a w Farmallu C (odpowiedniku dawnej NH T4) tylko fotel pneumatyczny (patrzac na komfort pracy). T5 to już wyższa kategoria, lepiej będzie sobie radził z ciężkimi maszynami. 

No już można powiedzieć ,ze jestem zdecydowany na nh ,ale poprostu tak z ciekawości chciałem zapytac o te ciągniki ,opinie użytkowników i takie tam ,dzięki za odp ,pozdrawiam 😉