-
Podobna zawartość
-
Przez Piotrrak
Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się czym różnią się silosy zbożowe od silosów paszowych (chodzi mi o pasze w formie granulatu nie kiszonki)?
-
Przez Nykus
Chciałem zapytać czy spotkał się ktoś może z takim problemem jak ja a mianowicie: zakupiłem używaną prasę John Deere 572 bez rotora i na początek chciałem zrobić nią kilka balotów sianokiszonki. Niestety przy zebraniu materiału na około 80 cm średnicy balota (czasem mniej czasem więcej) pasy zaczynają się ślizgać po rolkach napędowych. Nie można zrobić większego balota a takie są zdecydowanie za małe. Czy ktoś wie gdzie leży problem? Trawa zbierana była dość mokra ale czy w tym leży problem? Może pasy są zbyt luźne? Na razie mam małe doświadczenie w tej materii dlatego jeżeli ktoś ma podobna doświadczenia bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
-
Przez przemek1000
Witam, z racji dość wąskiego korytarza ( ok 2.8 m) myślę nad zakupem poziomego wozu paszowego o pojemności 10 m3. Budżet jaki mam to max 90 tysięcy netto. Myślałem nad intermixem r10 czy jest to dobry wybór? A może w tej cenie są jeszcze inne wozy godne uwagi?
-
Przez elpolacco
Sprzedam silos na zboże.Pojemność ok. 10T. Wymiary widoczne na zdjęciach.
Średnica zbiornika: 2.4m
Wykonane z blach o grubości: 3mm.
Zbiorniki czyste, magazynowane były w nim tylko pasze.
Miejscowość: Wolbrom (małopolskie)
Możliwość transportu w dowolne miejsce w okazyjnej cenie.
Cena: 3000zł.
Zdjęcia w ogłoszeniu:
https://allegro.pl/silos-paszowy-zbiornik-na-zboze-10t-i7453786433.html
Więcej informacji udzielę telefonicznie
Tel. 5O2 O21 846

Rekomendowane odpowiedzi
Opasy a stół paszowy
wóz paszowy Alimamix 8m³