Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Ja robiłem. mała obora bo 2x8szt dużych. koszt ze 3 tys za żelastwo i ze 2 tys na cement i żwir . Wszystko robiłem sam a teściu murował więc koszt roboty zero. Ciężko było, dużo kucia. teraz mam na jednej stronie byki 9 sztuk luzem a na drugiej wiązane jałówki na opas i jedna krowa na mleko. Teraz wszystko obsługuje ładowarką bo paszowóz się nie zmieści.
Opublikowano

Przerabial ktos tak obore 2 rzedy po 19 stanowisk lub inna i udzieli rad. Jak rozwiązać problem krow w oborze wiadomo gdzies przynajmniej jedna strone krow trzeba zagospodarować i jak czasowo wychodzi przerobka itp 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Kicu
      Witam dziasiaj pojechałem orać 1 h pola i wszystko szlo dobrze do 2 ostatnich przejazdów gdy podniosłem pług zaczął opadać. Z trudem zaorałem pole i pojechałem po moja talerzówkę i podnosiłem ja a on tak jak plug opadała. Nie wiem co sie dzieje 4 miesiące temu cala pompa była wymieniana.
      Proszę o pomoc!!!
    • Przez JANCZAK1176
      Witam. Dla chcących zrobić sobie użądlenie do bielenia obór (chodzi 5 lat)

• Przez GRSami
      Witam

Miałem prase sipma z-279/1 (mam teraz new holland 648) miałem w niej kilka ulepszeń i chałęm się z nimi podzielić na forum (zobacz zdjęcie)

1.Elektryczne podawanie sznurka za pomocą przcisku lub włącznika po stonie panelu sterowania a w prasie silniczek od wyczieraczek
      2.Kontrolki otwarcia komory zaświecała się po otwarciu komory ok 2 cm a druga 4cm
      3.kontrolka migała gdy balot się owijał sznurkiem
      4.Zmana położenia zegara ciśnienia
      5.Dodatkowe oświetlenie podbieracza/aparatu i tyłu prasy
      6.płaskownik miedzy walcami wykonany z kawałka szyny
      7.Zwiekszenie wydajności i zgniotu (ok 5-10 balotów i większy ciężar beli) po przez modernizacje trybu ( https://sklep.sipma.pl/index.php/product/list/id_category/1030/type/short/sort_by/numer_na_rys/sort_order/asc/page/4/producer_filter numer 71) czyli zmiejszenie ilości zębów o 2-3 moge zrobić taki tryb
      8.rozwiercenie dziur m6 do m8 (zabespieczenia)
      9.Nadspawanie płaskownikami drogi łancucha zwijającego (był za długi ale jeszcze nie do skrócenia)

W planach jeszcze było:
      1.automatyczne smarowanie łancuchów i wszyskie smarowniki w jednym miejscu
      2.licznik balotów
      3.kamera z tyłu
      4.automatyczne otwieranie komory (elektro zawór)
      5.przerobienie podajnika do większej wydajności
      6.siatka
      7.wymiana jarzma na takie z łożyskami aby nie trzeba było smarować

Wiec ja to zrobiłem przy prasie a wy co zrobiliście? pochwalcie się.
      (Wiem wszytko to można znaleść na forum ale chciałem pochwalić się jak ja przerobiłem)

• Przez podlach93
      Witam,
      zwracam się z prośbą do użytkowników AgroFoto o wypełnienie ankiety, która potrzebna jest do pracy mgr. Ankieta jest całkowicie anonimowa i zostanie wykorzystana wyłącznie na potrzeby pracy, skierowana jest do rolników, którzy skorzystali z PROW (modernizacje, młody rolnik). Wypełnienie ankiety potrwa dosłownie kilka minut, poza tym zachęcam też do wyrażania własnych opinii w komentarzach.
      Poniżej link do ankiety:
      https://www.survio.com/survey/d/P7L3T0X7P9A9D1N1U

Z góry wszystkim dziękuje za pomoc i poświęcony czas.

Pozdrawiam,
      Andrzej
    • Przez podlach93
      Witam,
      Zwracam się z prośbą użytkowników AgroFoto o wypełnienie ankiety do pracy mgr. Ankieta jest skierowana do rolników, którzy skorzystali z PROW (modernizacja, młody rolnik). Ankieta jest całkowicie anonimowa i wykorzystana zostanie wyłącznie na potrzeby pracy, zajmie dosłownie kilka minut. Zachęcam też do wyrażania własnych opinii w komentarzach.

Poniżej link do ankiety:
      https://www.survio.com/survey/d/P7L3T0X7P9A9D1N1U

Z góry wam dziękuje za pomoc i poświęcony czas.
      Pozdrawiam,
      Andrzej
  • Dodaj nową pozycję...
v