-
Podobna zawartość
-
Przez MrValterka
Witam, mam pytanie jaka jest nazwa oleju hydrauliczno-mostowego w n-kach, a czy jak kupie taki sam olej tylko np. w Miksolu(firma w naszej okolicy co dorabia oleje) a nie w servisie valtry to nie zrobi się zupa z oleju ?
-
Przez Sport
Witam chciałbym dobrze zbilansować paszę dla byczków w wieku 7 miesięcy, waga około 250 kilo. Kupiłem preparat Sanbul, kredę pastewną, granulowaną i zastanawiam w jakich proporcjach to stosować z innymi paszami którymi teraz karmię, czyli siano do woli i śruta z mieszanki ( jęczmień, owies) rano wieczór. Czy lepiej zamiast siana byłoby stosować kiszonkę?
Czytałem że ktoś daje sanbul 1 do 10 ze śrutą, ile do tego dosypać kredy? No i ile kilo takiej mieszanki na jednego byczka
Proszę o propozycje i rady bardziej doświadczonych kolegów, dodam zależy mi na uzyskaniu optymalnych przyrostów przy jak najmniejszym zakupie pasz obcych.
Pozdrawiam.
-
Przez kaszmir25
Pasza sypka zawiesza się w "bucie" silosu, szukam na to jakiegoś patentu więc wszelkie podpowiedzi mile widziane .
-
Przez agrorobert
Witam!
Myśle o zakupie wozu paszowego i mam pytanie. Czy pasza nie bedzie się grzała gdy bede robił TMR co drugi dzień? W zime to napewno nie ale w miesiace letnie?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Przygotowanie własnej paszy treściwej dla bydła opasowego
Zetor 7211 + EuroMilk & Zetor 7745