Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, denis914 napisał:

mógłbym wiedzieć jak to policzyliście?

Z funkcji trygonometrycznych. Cosinus 24stopni razy połowa skoku tłoka (promień  wykorbienia) będzie pozycją w jakiej jest tłok, wystarczy odjąć od górnej pozycji czyli 60mm i mamy pozycję przed GMP. To wszystko przy założeniu, że 0 mamy w osi wału, więc skok tłoka mamy od +60mm do -60mm, a GMP jest dla 0 stopni.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez KamilK199
      Koledzy, pilnie potrzebuje informacji. Jakie powinno byc cisnienie wtrysku w MF 3090??
      Jaki dokladnie jest luz zaworowy?, znalazlem informacje, ze na zimnym 0,2 ssacy i 0,4 wydech...moze ma ktos instrukcje napraw??
    • Przez tomek83
      Witam!
      Jak ustawić prawidłowo pocżątek wtrysku w Renault I55-54? Są tam jakieś żnaki podobnie jak w Ursusach?
    • Przez piotr63a
      witam wszystkich.
      mam pytanie jak prawidlowo ustawic kąt wtrysku z zetorze 12245. silnik twardo pracuje i cieżko pali na zimnym silniku. z goru dziekuje za porady.
    • Przez grzesiek1098
      Witam. Na jakie ciśnienie ustawić wtryski w Perkinsie 6 120KM, zamontowanym w Dominatorze 86??
    • Przez pawel807
      Hej. Założę nowy temat, bo nie ma i może komuś się przydać.

Czy na spalanie ma wpływ początek wtrysku ? Mam nowe koło pasowe, na nim nie ma znaków. Zaznaczyłem sobie punkty GMP, kiedy miałem wyjęte wtryskiwacze. I mógł by mi ktoś powiedzieć kiedy powinno wyjść paliwo z króćca pompy. Tak mniej więcej ile cm przed punktem GMP. Czy odchylając pompę od silnika to się przyspiesza, czy opóźnia wtrysk ?
  • Dodaj nową pozycję...
v