Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. Pytanie do użytkowników Valtry problem jak w tytule. Otóż ciągnik po nagrzaniu gaśnie i nie da się go zapalić. Po chwili gdy ostygnie zapali i sytuacja sie powtarza. Sytuacja dzieje się od chwili gdy ciągnik stał lekko pochylony na jedna strone( miał 1/10 pojemności zbiornika paliwa). NW czy to wina tego ze się zapowietrzył czy wina czegoś innego. Próbowalem znaleźć zawór odpowietrzenia ale nigdzie nie mogę znaleźć. Ktos wie gdzie się on znajduje? Albo miał podobny problem? 

Opublikowano

Na pompie wteyskowej odpowietrzasz albo na wtryskach. 

Ale skoro gasnie jak sie nagrzeje to zaczal bym od pompki zasilajacej bo to najtanszy element. Przy okazji filtry paliwa wymienic skoro na oparach jechales.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez maciek
      Macie styczność z ciągnikami Valmet seri 8xxx, jak u nich z awariami ,dostępnością i cenami części zamiennych?
    • Przez pawlaki
      Witam , jeśli naciskam pedał gazu do końca to ciągnik gaśnie a jak normalnie tak do większej połowy to jest ok. Co jest przyczyną tego gaśnięcia?
    • Przez jan23
      Witam, interesują mnie opinie na temat tego ciągnika a mianowicie opinie jaka jest awaryjnośc tych modeli, dostepność i ceny części zamiennych, podsumowując wszystko co możecie powiedzieć konkretnie o tym modelu a co było by przydatne przy podjęciu decyzji o zakupie. Z góry dzięki za każdą odpowiedź.
    • Przez DodoRolnik
      Witam mam problem z moją valtrą velmet 8050, mianowicie chodzi o przedni most w którym coś trzeszczy , jeżeli chodi o olej to proszę również o dane jaki olej do mostu mam wlać. Dziękuje Pozdrawiam
    • Przez pawel_11_95
      Witam
      Jestem posiadaczem Valmeta/Valtry 6300 rok 1996. Mam problem z Wom-em,podnośnikami tylnymi i biegami. Wom i Tuz tylny w ogóle nie działają, biegi nie mogę wrzucić 1 i 2 jest możliwość jazdy tylko na 3 i 4. Z elektryką jest wszystko ok. Ciągnik odpala jeździ, hydraulika działa.  Gdzie mogę szukać rozwiązania problemu? Czy może ktoś polecić mechanika w mazowieckim?
  • Dodaj nową pozycję...
v