Cykl zamknięty, czy tucz kontraktowy?
-
Podobna zawartość
-
Przez Gość Profil usunięty
Czy oplaci mi sie budowac chlewnie na ok 70 loch w cyklu zamknietym? Dodam ze hodowla mialaby sie odbywac na pelnym ruszcie, bezsciolkowo, wszystkie pasze pelnoporcjowki z zakupu. Swoje 35 ha do obsiania zbozem, rzepakiem i na sprzedaz. Czy moze lepiej wogole nie inwestowac w trzode? Dam rade utrzymac 3 osoby na samej uprawie gleby II, III, IV klasy? O dokupieniu ziemi niestety raczej nie ma mowy ze wzgledu na jej brak a raczej "trudno-dostepnosc".... Dodam jeszcze ze oprocz gospodarstwa jest dodatkowy dochod w postaci pensji z pracy zony.... Pozdrawiam
-
Przez oczkomac
witam kolegów rolników czy ktoś z kolegów miał styczność z tą firmą ,chodzi o warchlaki,jeżeli tak to proszę o opinie lub kontakt na mój adres oczko-1985@o2.pl z góry dziękuję jest to dla mnie bardzo ważne
chodzi oczywiście o firmę Osadkowski
-
Przez LeonWiniewski
WItam.
Jest w stanie mi ktoś powiedzieć ile jest potrzeba słomy na cały okres tuczu w przeliczeniu na jedna kaczke?
-
Przez Piotrrak
Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się czy jakaś firma oferuje tucz kontraktowy na gęsi? Chodzi mi o tucz na zasadzie że firma dostarcza pisklęta i pasze a my mamy je odchować.
-
Przez RyszarsSkow
Dzień dobry, zastanawiam się jak wygląda tucz ziemniaczany. Chciałbym wiedzieć ile ziemniaków na dzień na sztukę i ile do tego paszy treściwej. Czy do ziemniaków pasowałaby pasza z 40% jęczmienia, 20% pszenicy, 20% pszenżyta, 10% łubin, 10% koncentrat.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Zakładanie dojarki przewodowej
KWS Serafino