Rozsiewanie wapno czy mozna zwyklym rozrzutnikiem?
-
Podobna zawartość
-
Przez Krystian6830
Mam ph ok. 4 i ponieważ nigdy nie było badane a ostatnio powiedziałem tacie żeby zbadał i takie jest .
Powinienem posypać od luja kredy czy trochę mniej dobrego wapmagu ?
Oczywiście po żniwach.
-
Przez Krisman1985
Witam. Problem pojawił się wczoraj, mianowicie po zakończonym koszeniu szykowałem się do powrotu do domu. Wyjechałem na drogę i z dwójki chciałem wrzucić na trójkę ale nie wskoczyła. Później ciężko było wbić dwójkę ale w końcu się udało. Dziś rano kilka razy próbowałem wrzucić trójkę ale bez efektu, dwójka wchodzi normalnie. Może ktoś miał podobny problem ? I zna rozwiązanie :-) Dodam że chodzi o dominatora z hydrostatem.
-
Przez rolnikk70
Witam chcę zasiać pszenżyto zimowe bezorkowo stanowisko jest dość ubogie w wapno i pytanie czy mogę zastosować zwykłe wapno prosto pod siew? czy może lepiej granulowane szybciej rozpuszczalne? Proszę o podpowiedzi -
Przez mustafakali
witam jakie wapno granulowane mogę pomieszać z NPK? i czy to w ogóle coś pomoże?
/?
-
Przez kamil5421
Witam. Kupiłem ostatnio ciągnik i w skrzyni mam zalany taki olej , ktoś wie co to za olej i ewentualnie co można dolać aby się nie zważyło . jakich parametrów .. z Góry dziękuje .
-

Rekomendowane odpowiedzi
Wapno pod korzeń czy na sciernisko
Renault 133.14, Amazone