Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W trakcie siewu wciągnęło worek i urwało się koło zębate wałka mieszalnika napędzane kołem podwójnym (18 zębów). Koło zębate jest osadzone na pręcie fi13mm. Koło zębate oczywiście spadło i nie znalazłem go na polu. Czy ktoś wie może jakie są parametry tego koła (średnice, ilość zębów, itd.). Może ktoś ma takie koło z woj. śląskiego (Kłobuck, Częstochowa) ze złomowego siewnika konnego z danych czasów ?

Dziękuję za wszelką odpowiedź.

M.K.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zyzek
      Orientuje się ktoś może jak zablokować koło pasowe w celtisie aby je odkręcić (to znajdujące się najniżej)? Chciałbym wymienić jego uszczelnienie, ale nie mogę zdemontować kola. Śruba posiada prawy czy lewy gwint?
    • Gość gruchabezgie
      Przez Gość gruchabezgie
      Witam.
      Jestem posiadaczem MF 3125. Mam problem z EHR, a mianowicie podnośnik nie podnosi. Próbowałem podnosić i opuszczać awaryjnie i w tym przypadku wszystko działa. Kiedy podniosę awaryjnie mogę opuścić za pomocą sterownika EHR a już podnieść nie. Druga sprawa jest taka że nie dopina mi wałka WOM. Wałek jest cały czas uruchomiony i przy tym wydaje dziwne dźwięki - tak jakby coś przeskakiwało. Dodam ,że nie mogę wyłączyć wałka i można go zatrzymać ręką czyli coś nie zaskakuje. Jak przełączę na wyższe obroty wałka to już nie można go zatrzymać ale dalej wydawany jest ten dziwny dźwięk. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
    • Przez ArturKa
      Witam czy warto kupić siewnik do kukurydzy "klein multicron" 6 rzędów obsiewał by 30 h rocznie. 
      Lub podać swoje propozycje siewnik tylko 6 żędowy do 15 tyś. 
      Dziękuję za pomoc. 
    • Przez Mikua
      Czołem 
      Problem z Władkiem, rzuca olejem przez otwór w obudowie co widać łożysko sprzęgła, miał ktoś taki problem ? stawiam że poszedł uszczelniacz wału, wymieniał ktoś ? dużo jest rozbierania? 
    • Przez roziu20
      Witam, posiadam od nie dawno ciągnik MTZ 82 na dużej kabinie i  mam problem z dźwignią od podnośnika koło siedzenia. Poprzedni właściciel wkręcił śrubę w obudowę blaszaną dźwigni (sama dźwignia jest nie pełnej  długości  jak pozostałe dźwignie tzn jest krótka, pęknięta w połowie jej długości  bez łepka rękojeści) (pierwsza od siedzenia) czyli od podnośnika ciągle była w pozycji neutralnej jak dam ja maksymalnie do tyłu i puszczę zaraz sama wróci do śruby o którą się opiera i która uniemożliwia przestawienie tej dźwigni do przodu do kierownicy. Podnośnik dźwignia koło kierownicy podnosi trzyma (ramion puste co prawda od wczoraj jak były podniesione tak są). I tu moje pytanie co może być nie tak z tą dźwignia że jest ta śruba ? Czy regulator siłowy pod siedzeniem jest uszkodzony ? Jak to można naprawić ?
  • Dodaj nową pozycję...
v