Skocz do zawartości

Wypłaty suszowe 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Chyba napiszę do pslu jaki to pakt niszczenia polskiej wsi ma dobra zmiana.

Kurła podnieść dochód z za o 800 zł który pozbawia 500+, zasiłku rodzinnego i stypedium, i niech poruszą polisy wiosenne w tvpis.

Wkurłała mnie ta dobra zmiana😡

Lepiej cicho siedź bo ani tego ani tego nie bedzie😆już 50mln z 500+ do zwrotu

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła podnieść dochód z za o 800 zł który pozbawia 500+, zasiłku rodzinnego i stypedium, i niech poruszą polisy wiosenne w tvpis.

Przyczepa się oddala ? Kuźwa , będziesz musiał się za robotę chyba znowu wziąć . B|

Opublikowano

Ja tak mam od zawsze . Nie przejmuj się , emerytura już blisko . 😎🤣

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

gradu niebyło  z tą wypłatą suszową kasa niepewna  jeszcze na stare lata bedzie się trzeba do roboty wziąć  az strach pomyslec co 

Opublikowano

Do ARiMR wpłynęło do wczoraj ponad 82,8 tys. wniosków na łączną kwotę blisko 514,8  mln zł.

Biura Powiatowe Agencji wydały 6,5 tys. decyzji przyznających pomoc w łącznej wysokości ponad 37,4 mln zł.

Ponad 3,6 rolników otrzymało już płatności na łączną kwotę 23,3 mln zł.

Opublikowano
29 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Psl poinformowany o sprawie, prezes będzie działał i wytykał dobrej zmianie krzywdę jaką mi wyrządziła.

Wszystko fajnie tylko szkoda że nie widział jak sam krzywdę robił rolnikom

Opublikowano

Dobrze słyszałeś, a nawet ciut więcej. Jak policzysz na jedna agencje powiatowa wypada do tej pory wydanie niecałe 21 decyzji od 14 września do wczoraj. 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Psl poinformowany o sprawie, prezes będzie działał i wytykał dobrej zmianie krzywdę jaką mi wyrządziła.

Za PSL  też  by ci  nie zaliczyli    Polis  z tak  wpisaną  datą w protokole .  Krzywdę  ci wyrządziła  Komisja   a nie  Rząd   ale   się nie denerwuj   i  oglądaj konferencje  prasowe  Ministra  w przyszłym tygodniu  :)  

Ale skarżyć  się  do partii  której  Minister  Rolnictwa  nazywał  rolników  ,,Frajerami,,  to  Wstyd  Rysiu wstyd !!!!!!!

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

A na jakim kanale, bo dzisiaj widziałem ministra i szybko to sciagneli z tvpis ?

Jarek za norki uszy mi nakręcił bo minister to ziomal właścicieli ferm. Ale i tak jestem za nim bo się dobrej zmianie postawił.

Opublikowano

Jak 200tyś wniosków to raczej kasiory wystarczy żeby tam pokrasić każdemu 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Za PSL  też  by ci  nie zaliczyli    Polis  z tak  wpisaną  datą w protokole .  Krzywdę  ci wyrządziła  Komisja   a nie  Rząd   ale   się nie denerwuj   i  oglądaj konferencje  prasowe  Ministra  w przyszłym tygodniu  :)  

Ale skarżyć  się  do partii  której  Minister  Rolnictwa  nazywał  rolników  ,,Frajerami,,  to  Wstyd  Rysiu wstyd !!!!!!!

Żłobie , co zwykłego rolnika obchodzi opcja która rządzi . Normalnego chłopa obchodzą efekty . zj***li suszowe i gówno kogo obchodzi kto bardziej się nie starał .

Nazwał , a ten robi idiotów z rolników , słabo przygotowując pomoc , o której trąbią , tak jakby z własnej kieszeni wykładali . Jest szereg niedociągnięć , a ty udajesz że wszystko ok . Może do okulisty się wybierz . Fajnie że ich kochasz , ale nie można bałaganu przyjmować bezkrytycznie .

Marek , spójrz jakie problemy ma Rolnik 1973 . Ty masz czelność twierdzić że to wszystko jest dobrze przygotowane i przeprowadzone ? Ty oczu nie masz że jest burdel ? Wielu rolników jest zdezorientowanych , a jeszcze więcej nawet nie składało , bo nic nie wiedziało o wnioskach , d*pa blada , a nie dobra zmiana . Jeżeli będziemy tylko chwali, to zawsze chłop będzie nikim !

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Każdy widzi co się dzieje , a takie zakrzywianie rzeczywistości , to tylko żłoby tak mają . Ja naprawdę popieram obecnego ministra , ale nie wszystko mu wychodzi .

Opublikowano
23 minuty temu, zetorki12 napisał:

Żłobie , co zwykłego rolnika obchodzi opcja która rządzi . Normalnego chłopa obchodzą efekty . zj***li suszowe i gówno kogo obchodzi kto bardziej się nie starał .

Nazwał , a ten robi idiotów z rolników , słabo przygotowując pomoc , o której trąbią , tak jakby z własnej kieszeni wykładali . Jest szereg niedociągnięć , a ty udajesz że wszystko ok . Może do okulisty się wybierz . Fajnie że ich kochasz , ale nie można bałaganu przyjmować bezkrytycznie .

Marek , spójrz jakie problemy ma Rolnik 1973 . Ty masz czelność twierdzić że to wszystko jest dobrze przygotowane i przeprowadzone ? Ty oczu nie masz że jest burdel ? Wielu rolników jest zdezorientowanych , a jeszcze więcej nawet nie składało , bo nic nie wiedziało o wnioskach , d*pa blada , a nie dobra zmiana . Jeżeli będziemy tylko chwali, to zawsze chłop będzie nikim !

Nie składało? To trąbią 4 miesiące wszędzie a chłopy nie słyszły? A może suszy nie było wszedzie bo czytając jakie ludzie plony mają to bym się nie zdiwił

Opublikowano

Podobnie jak ja. Wszystko miało być zapiete na ostatni guzik i pomoc miała ruszyć szybko dla rolnikow. Tu krzyczał na wojewodów a w dwa tygodnie prawie nic decyzji nie wydali i nic prawie nie wyplacili. Do tego dochodzi wielki bałagan z papierami i ich wypełnieniem. Ze swojej strony się nie przygotowali choć mieli czas. I mowienie ze wszystko jest ok , jest kłamstwem. Jak dla mnie jeden wielki bałagan i zero efektów. 

Opublikowano

Jak zero efektów kiedy mogli się przygotować? Ludzie nie potrafią protokołów dostarczyć a pretensje do ministra

Opublikowano
8 minut temu, staszek131415 napisał:

Nie składało? To trąbią 4 miesiące wszędzie a chłopy nie słyszły? A może suszy nie było wszedzie bo czytając jakie ludzie plony mają to bym się nie zdiwił

Tak . U nas nie składali , bo nikt ich nie poinformował , że mogą się starać o taką pomoc . Na całą gmię złożyło coś przeszło 180 rolników .

Opublikowano

Już minister zapowiedział że system nie będzie wstanie obsłużyć wypłat suszonych i zaliczek na raz. Więc zadam pytanie, czy są wstanie wypłacić tym 88 tyś rolników w ciągu dwóch tygodni co już złożyli. Bo wątpię. W takim tempie do połowy października może 30 tyś rolników dostanie. Po drugie minister powiedział że kilka milionów zł dziwnie będzie przelewać więc ile potrzeba czasu na wszystko na wszystko ? Chwalić się w tv fajnie, rzeczywistość inna. Po prostu na tej lini już dali D...py.

Do marekfarmer: wiara wiara, partia partia , ale ludzi ocenia się po słowach a potem efektach jego pracy. Ślepo słuchasz i ślepo w to wierzysz a rzeczywistość jest inna.