Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , wie ktoś ile razy zakręcic kołem w siewnika Poznaniak 6 so43/3c koło 4.00-16? Samą próbę wiem jak zrobić chodzi o te obroty koła bo na instrukcji mam inacZej napisane aniżeli na tabeli na pokrywie siewnika. I chodzi o obroty z uwzględnieniem 7% poślizgu.

Opublikowano
Przepraszam, że piszę w czymś temacie. Możecie napisać jak dalej to przeliczacie? Kręcić kołem np 21 razy (jak w odpowiedzi @robi57362). Wylatuje Wam porcja ziarna. Ważycie ją i co dalej? Na ile to jest?
Opublikowano

1 ha to jest 10000m2 podzilimy to przez 3m wychodzi nam 3333 i to dzielimy przez obwód koła w metrach u mnie było 2m daje to wynik ponad 1600 więc kręce kołem 16 obrotów i mam próbe na 1 ar.

Opublikowano
40 minut temu, robi57362 napisał:

ja w takim krece 21 razy przy siewie na piachu a na glinie 19.5 i wychodzi idealnie

Ta rozbieżność 21 a 19.5 wychodzi ze względu na poślizg koła? A dokładnie masz taki siewnik jak ja?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez neopuma
      Witam potrzebuje wymiary osłon oraz rynien do próby kręconej do poznaniaka starego typu tj 82r bez docisku redlic na kolach 16x4.00 pomocne będą też zdjecia nak mocowane są rynny do próby kręconej
    • Przez agropiotrmosz
      Witam
      Czy próba kręcona przy rzepaku w poznaniaku S043 podaje równą dawkę na ha? czy siewnik później wysiewa inną wartość?
      Bo siałem rzepak i miałem ustawioną skrzynie na dawkę 3,7 kg /ha a w polu wychodziło więcej

• Przez Krzysiu64
      Mam problem z siewnikiem poznaniak 6
      SO43/3 przy powtarzaniu próby kręconej siewnika  waga za każdym razem jest inna. Co jest tego przyczyną 

• Przez Renault145
      https://m.olx.pl/oferta/sprzedam-przekladnie-do-poznaniaka-CID757-IDxbWNh.html?ref%5B0%5D%5Bpath%5D%5B0%5D=490462859&ref%5B0%5D%5Bajax%5D=1&ref%5B0%5D%5Baction%5D=myaccount&ref%5B0%5D%5Bmethod%5D=details
    • Przez krzysiek1979
      Witam wszystkich,jakiś czas temu ogłosiłem kombajn zbożowy na olx i dostałem e-wiadomość od jakiegos kolesia z Rumunii .Że jest zainteresowany ,dopytywał o stan kombajnu chciał więcej zdjęć .Dzisiaj wysłał mi taką wiadomość i od razu zajarzyłem że coś tu śmierdzi.Wystarczy poczytać na różnych forach że to oszustwo .Uwazajcie.

• Dodaj nową pozycję...
v