Nioska koncentrat premix pasza
-
Podobna zawartość
-
Przez Andrz3jmr
Witam wszystkich forumowiczów , mam pytanie. Co sądzicie o firmie De heus bo przedstawiciele do mnie biegają, aby im sprzedawać ich towar bo jedna z okolicznych firm wycofuje się i szukają punktu dystrybucyjnego. W ciągu 10 lat przerobiliśmy około 8 firm paszowych , więc nie chce iść w ciemno. Prosiłbym o krótkie opinie ewentualnie produkty jakie stosujecie z tej firmy. Z góry dziękuję za odpowiedzi
-
Przez Pepesza
Cześć,
mam pytanie odnośnie mieszanek jakie stosujecie w swojej hodowli gęsi.
Spotkaliście się kiedykolwiek z sytuacją gdzie pasze treściwą (śrutę zbóż, śrutę sojową, witaminy, itp) zmieszano z sianokiszonką z koniczyny bądź lucerny?
Czy ptaki nie miałyby problemów z jedzeniem takiej mieszaniny?
Pytanie wziąłem stąd, że na wyposażeniu swojej hodowli mam przenośnik ślimakowy fi 150, którym transportuje raz pasze treściwą, potem sianokiszonkę i na końcu przepuszczam system z kretem, żeby wyczyścić od wewnątrz rurę z zalegających resztek sianokiszonki. A trochę szkoda mi czasu i chciałem właśnie połączyć obie pasze.
Dzięki z góry za wszystkie sugestie,
Pozdrawiam serdecznie
-
Przez CowBoy
Pytanie jak w temacie. Ja do tej pory stosowałem mieszankę soi z rzepakiem plus dodatki ale zastanawiam się nad przejściem na koncentrat. Jeśli polecacie koncentrat to jakiej firmy ?
-
Przez Ezekiel
Co sądzicie o tych proporcjach zbóż na tone paszy dla tuczników:
Jęczmień 200kg
Pszenica 100kg
Pszenżyto 250kg
Kukurydza 275kg
Śruta np. rzepakowa 150kg
Dodatki 25kg
Czy dla 200 tuczników wystarczy 60 ton paszy?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Pasza treściwa