Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam posiada aresa 697.skrzynia biegów taka sama jak w masseyu  dyna-6 . skrzynia 50km/h. nie posiadam hamulcy hydraulicznych tylko pneumatyczne. potrzebuje hydrauliczne. czy jest możliwość założenia hydraulicznych

przejrzałem katalog czesci na stronie claasa i myślę że nie muszę mieć żadnego zaworu do hamulcy hydraulicznych.

posiadam taki blok zaworowy do hamulcy. w miejscu zielonym idą rurki do zaworu hamulcy pneumatycznych. miejsce czerwone jest zaślepione. na zdjęciu z katalogu widać że są podłączone hamulce hydrauliczne.na zdjęciu bloku zaworu widać zaślepione miejsce. czy mógłby ktoś z użytkowników  sprawdzić jak ma u siebie(tylko ze skrzynią 50km/h)skrzynie 40 mają inne sterowanie. dziękuje za pomoc

ares 22.png

IMG_20180819_164806.jpg

Edytowane przez leo10
Opublikowano

Problem rozwiązany. Hamulce hydrauliczne działają z pomocą Mariusz(zdun). Należy doprowadzić sygnał olejowy z  pedału hamulca do małej kostki z odpowietrznikiem która znajduje się za prawym tylnym kołem na grubej płycie (zawór)od hamulcy. Następnie należy doprowadzić wąz  z gniazdem hamulcy hydraulicznych pod zaślepione miejsce na płycie.w pierwszym poście zaznaczony na czerwono. Dzięki Mariusz za pomoc.

1534933984493_78.png

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Galancik
      Czesc Panowie nie dawno nabylem cignik john deere 6310 tylko jeszcze duzo o nim nw wiem mam pytanie w sprawie pedalu Hamulca jak wciskam hamulem jest on twardy i wypycha mi go i chodzi na dodatek pompa hydraliczna i chcialbym jakas te pompe wylaczyc ale nw jak mieliscie podobne przypadki? z gory dzieki za odpowiedz
    • Przez Lesiu123
      Witam zastanawia mnie to jak mam rozłączyć hamulce na dane koło w Ursusie c4011 jak jest tylko jeden pedał ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • Przez Fredovsky
      Witam. Mam problem mam problem z hamulcami w c-360. Ostatnio wymieniałem cylinderek w prawym kole wszystko złożyłem, ale ciągnik nie hamuje (ma lekkie spowalniacze). Jak kręciłem piastą dawały radę zatrzymać ale podczas jazdy mają zbyt mało siły. Układ jest odpowietrzony wg. mnie po naciśnięciu pedałów(chodzą z lekkim oporem i odbijają) płyn leci strumieniem z odpowietrzników. Więc moje pytanie czy jest jakaś regulacja na tych cylinderkach bądź jakiś inny sposób na ustawienie tego?
    • Przez SzymoooN
      Witam. 
      Zaczęło mi brakować wyjść hydraulicznych. Dlatego też pojawił się pomysł, by podłączyć rozdzielacz 3 sekcyjny pod wyjścia hydrauliczne dla przedniego ładowacza.
      Robił ktoś coś podobnego i mógłby mi udzielić rad, przede wszystkim jaki rozdzielacz wybrać?
      Chciałbym, aby miał 1 sekcje pływająca i 2 że stałym dociazeniem, oczywiście wszystko na linkach lub elektorzaworach.
      Na koniec dodam że wydajność pompy to 95 litrów, za wszelką pomoc dziękuję. 
    • Przez uycjhARES
      Witam,
      Czy to normalne że nakrętka regulacyjna hamulca ręcznego jest tak nisko?
      Nie mam pomysłu jak dostać się do niej kluczem rurkowym

• Dodaj nową pozycję...
v