Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdzieś był ten kod na forum i dotyczył zapchanego filtra paliwa bodajże, "Wysokie odchylenie dodatnie ciśnienia w magistrali i wysoka wartość zadana przepływu paliwa".
Opublikowano

Tez to widziałem ale chciałem sie upewnic ale chyba bardziej sie uspokoić ze to nic poważnego bynajmniej nic co wymaga wyskoch kosztów... dzieki kolego

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Wozzach
      WItam
      Przymierzam się do zakupu NH T7.210.
      Dealer zaproponował doposażenie go w największy rozmiar opon, tzn z tyłu R42 (650tki) a z przodu R30 (600-tki). Oczywiście jest to jakiś dodatkowy koszt.
      Ponoć znacznie mniejsze straty mocy - bo lepsza trakcja, przyczepność do podłoża.
      Teraz pytanie: czy jest sens? Ktoś ma doświadczenie w tym temacie?
      Ciągnik to będzie podstawowy wół roboczy do wszystkich prac w polu, od orki po uprawę, siew, obsługę TUZ (kosiarka, prasa) itd. W transporcie po asfalcie nie będzie jeździł.

Opłaca się w tym ciągniku zwiększyć rozmiar na R42, czy dać sobie spokój i zostawić standardowe ogumienie, czyli z tyłu R38 (650tki) i z przodu R28 (540tki)?
    • Przez Wozzach
      Witajcie, 
      mam pytanie do PRAKTYKÓW o moc ciągnika NH t7.210 (edycja 2019, 165KM mocy znamionowej bez EPM, skrzynia Range Command).
      Z tymi mocami w parametrach to jest zawsze jakaś ściema, różne normy, trudno porównać. Poza tym moc silnika to tylko jeden z parametrów składających się na realny uciąg w polu.
      Chciałem zapytać użytkowników tego ciągnika, jakie szerokość robocze maszyn mogą z nim realnie współpracować.

Ja przymierzam się do kupna tego ciągnika, zakładając że będzie pracował z:
      - pługiem obracanym AKPIL KM180 5 skibowym (szerokość orki 240-250cm)
      - gruberem Mandam KUS 3,8 metra (gruber 2 belkowy, na ściernisku)
      Pozostałe maszyny mają mniejsze zapotrzebowanie mocy, więc ich nie wymieniam.
      Moje ziemie to głównie piaski, ale też ok 20% to gliny, gdzie jest czasem ciężko.
      Da radę z tymi maszynami, aby utrzymać sensowne prędkości robocze nie zabijając ciągnika?
      Proszę o informację wyłącznie osoby, które mają doświadczenie praktyczne z tym ciągnikiem. Z góry dzięki.
  • Dodaj nową pozycję...
v