Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Posiadam ursus c-335m i mam problem z wybiciem końcówek drążka z ramienia zwrotnicy i ramienia mechanizmu kierowniczego. Próbowałem już chyba wsztstkiego uderzałem 3kg młotem , pod końcówke dawałem podnośnik i podnosilem cały ciągnik, używałem sciągacza i palnika, a końcówki ani drgnął. Może ma ktoś jakiś sposób i mógłby coś podpowiedzieć. Ursus c-335m ma układ kierowniczy od 60 jeżeli to ma jakieś znaczenie.

Opublikowano
może niektórzy mnie potępia ale ja takie stworzenie wybijam poprzez uderzenie nie w koncowke a w boczne miejsce osadzenia trzpienia koncowki czytaj z boku i tak dwa razu dwukilowym młotkiem i jeszcze żadna końcówka mnie nie pokonała.
Opublikowano

Ja kiedyś jeszcze praktykowałem taki sposób . Okręć końcówkę szmatką , polej dobrze płynem hamulcowym i zostaw to na noc . Jutro powinno być łatwiej wybić .

Opublikowano (edytowane)

3 dni się z tym męcze pukam z różnych stron, próbuje palnikiem, podnośnikiem, sciągaczem nawet nie drgnie jak by było przyspawane.

Edytowane przez FakerSkt3
Opublikowano
Tak jak koledzy mówili. Przykładasz duży młotek z jednej strony, a mniejszym, czyli takim 1,5 kg bijesz z drugiej strony. I tak w kilku miejscach. Tylko to ma być bicie, a nie pukanie. Użyj jakiegoś odrdzewiacza. Napewno nie zaszkodzi.