Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wpadła mi w ręce rama od wieloraka do buraków, chciałbym go przerobić na pielnik z gwiazdami pielącymi. Problem że rolki na których rama powinna się ruszać są kompletnie zapieczone. Myślałem o wymianie tych elementów, w agromie powiedzieli że nie masz szans na dostanie części bo to stara maszyna. Czy ktoś z Was remontował już takie maszyny i wie gdzie dostać części? W moim wszystko jest tak zapieczone że nawet nie mogę rozebrać ale jeszcze spróbuję. Wygląda że przez obudowę przebiega sworzeń z kalamitkami po obu stronach na którym znajdują się rolki. Będę wdzięczny za nazwy tych elementów (sworzeń + te rolki) i ewentualnie miejsce gdzie je znaleźć.

IMG_20180703_122425[1].jpg

IMG_20180703_122419[1].jpg

IMG_20180703_122401[1].jpg

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez miron_ol
      Witam, szukam ciągnika i wybór padł na JD 7600. Znalazłem w necie ogłoszenie z takim ciągnikiem ale skrzynia jest w trybie awaryjnym, ciągnik jeździ ale 2 km/h. Sprzedający mówi że to wina modułu i wystarczy go wymienić, naprawić. Wydaje mi się że to może być coś więcej, bo jeśli to tylko moduł to dlaczego tego nie zrobi i wystawi ciągnik w normalnej cenie a nie powiedzmy promocyjnej. Podejrzewam że skrzynia nadaje się do remontu. Proszę was o informację co może być z tą skrzynią, jaki mniej więcej koszt naprawy i gdzie ewentualnie mogę ją zrobić. Jestem spod Olsztyna, Warmińsko-mazurskie. 

• Przez Danielkoltun
      Witam , trochę przewałkowałkowałem tematów o stollu ale nie znalazłem odpowiedzi , mianowicie kombajn nie reaguje na ruch tym automatem prawo , lewo , góra i dół nic się nie dzieje . Jak biorę z joysticka to wszystko działa normalnie i przy braniu Lewo\Prawo na tych czujnikach ( czerwonych ) zaświecają się diody , tak samo gdy opuszczam na dolnym czujniku się zaświeca dioda a jak biorę do góry to zaświeca się dioda w takim palcu nad tym czujnikiem . Problem jest taki ogólnie że zero reakcji , tak jakby napięcie nie dochodziło . Może ktoś z was miał coś podobnego ? , z góry dziękuję za każdą wskazówkę . 

• Przez CYCU123
      Witam ,mam problem z odkręceniem silnika przeznaczonego do remontu .Odkręciłem większość trzymających go śrub ze skrzynia, ale mam problem z dostępem do dwóch najwyżej położonych śrub pod kabina. Szukam informacji jak się do tych śrub dostać moze trzeba kabinę podnosić ? lub jakoś podłogę w kabinie zdjąć ? nie chce się z tym głupio szarpać i przypadkiem czegoś nie uszkodzić  wiec bardzo proszę o podpowiedz    

Juz sobie poradziłem , zgodnie z podpowiedzią jednego z forumowiczów. Wystarczylo kabine podniesc na poduszkach 
    • Przez konradkaczorowski
      Witam chciałbym wam zaprezentować mój pierwszy w życiu remont . Wydatki na materiały wyszły mnie +/-500 zł. Na kolejny ogień idzie Ursus C-360, z którego też będzie fotorelacja. Zdjęcia może nie są profesjonalnie zrobione, ale liczy się efekt końcowy.

• Przez Konrad2510
      Witam sieje po 20hektarów buraka rocznie i mam pytanie jak nowy siewnik polecacie do buraka tak na 40ha z uslugami? do tej pory sial mi gość ale teraz chce 200 do hektara i jeszcze za dojazd itp.. takie stawki i nas.. i decyzją padła na nowy i t u co polecacie proszę o rady
  • Dodaj nową pozycję...
v