Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, czysto teoretyczne pytanie, czy jest możliwość zamontowania rewersu elektrohydraulicznego w MF3070. skrzynia 4x2. W katalogu od serii 6100 widać, że występowały ciągniki ze skrzynią 4x2 z rewersem mechanicznym jak w 3070 i elektrycznym

electric.JPG

mechanic.JPG

3070mechanic.JPG

Edytowane przez Rider
Opublikowano

Zgadza się, sprzęgło trzeba wdusić, ale  chodziło mi tylko o samą zmianę kierunku jazdy, przy operowaniu tur-em było by to pomocne

Opublikowano

Dlatego to pytanie było czy teoretycznie jest to możliwe, sprzedawać trochę szkoda bo mam go po remontach a nie wiadomo na jakiego rodzynka trafisz, nie mówiąc o tym że do 6100/6200 trzeba by dorzucić jeszcze z 20-30tyś.

Opublikowano
Miałem identyczna sytuację tylko 3085 6 cylindrowy chciałem zamienić na krótszy 61xx i założyć tura i jak zacząłem oglądać te wszystkie złomy z olx to stwierdziłem że lepszego niż mój stary 3085 już nie znajdę

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez djjanik
      Witam.  Mam problem z moim mf 4255. migają te kontrolki od rewersu?? Ta jedna miga 6 przerwa 2. Z tego co doczytałem to jakis błąd z czujnikiem obrotów?

Ponadto nie da sie wrzucić nawet biegu i ten rewers strasznie dziwnie się zachowuje tzn:
      Przykład nr 1 ( sprzęgło wciśnięte) 
      - rewers na "0" - nie da się wrzucić biegu ( ale jak sie dociśnie dźwignie biegów to ciągnik powoli toczy sie do przodu) 
      - rewers do przodu - analogicznie jak wyżej,
      - rewers do TYŁU - analogicznie jak wyżej,

Przykład nr 2 ( sprzęgło do góry)
      -rewers na "0" - nie da się wrzucić biegu ( ale jak sie dociśnie dźwignie biegów to ciągnik powoli toczy sie do przodu) 
      -rewers do przodu - analogicznie jak wyżej,
      -rewers do TYŁU - nie da sie wrzucić biegu ( ale jak się dociśnie dźwignie to ciągnik powoli toczy się do TYŁU)

Przykład nr 3 ( silnik wyłączony) - wchodzą wszystkie biegi 

Przykład nr 4 ( bez wciśniętego sprzęgła, dźwignia biegów na luzie) 
      Przełączenie rewersu z "0" do przodu - zero reakcji,
      Przełączenie rewersu z "0" do tyłu -  o dziwo widać reakcje na silniku ( dźwięk choćby był wrzucony bieg i traktor zaczynał ruszać ale stoi w miejscu) Jakieś pomysły co to może być, co sprawdzić, jak sprawdzić i co wymienić lub wyczyścić? 
    • Przez marek911
      Witam. Chcialbym zalozyc sobie cofanie przenosnika pochylego hedra. Widzialem ze w wersjach np 1075 wystepowalo to w oryginale. Na jakiej zasadzie to dziala? Moze ktos ma do sprzedania taki mechanizm
    • Przez lukaszfolusz
      witam wszystkich 
      szukam schematow budowy ciagnika renault 981-4 lub moze ktos cos wie na temat ciagnika. ponieważ jest teraz troche czasu bo zima wiec chcialbym go troche wyremontować a mianowicie czasami wyskakuje rewers na dłuższych odcinkach i najczęściej jak zdejmuje noge z gazu, ktorys wtrysk juz leje i zaczyna brac olej no i lewa strona juz slabo hamuje poza tym kilka wyciekow ktore trzeba bedzie uszczelnic a no i musze wymienic walek przekazu mocy bo jest na wiekszej srednicy i musze dostac sie po lacznik ktory znajduje sie w sktzyni 
      bardzo prosze o pomoc jak ktos cos wie z gory dziekuje
      pozdrawiam Łukasz
    • Przez dawid1983
      Witam potrzebuje informacje namiar gdzie można kupić oryginalny czujnik ciśnienia skrzyni w mf 3070 bo do tych zamienników nie mam przekonania jakos
    • Przez katopo
      W moim cx 95 mam problem z opóźnionym działaniem rewersu po zmianie kierunku jazdy do tyłu. Do przodu reaguje od razu w ciągu niecałej sekundy a przede zmianie do tyłu trzeba czekać do pięciu sekund. Poza tym nic innego niepokojącego się nie dzieje. Dodam że cewka elektrozaworu od wstecznego była sprawdzona i jest ok 
  • Dodaj nową pozycję...
v